Cinematografie: Lansarea filmelor ''Mission: Impossible'' şi ''Top Gun'', amânată pentru 2022

Data publicării:
Tom Cruise, foto Instagram
Descriere foto: Tom Cruise, foto Instagram

Studioul Paramount a anunţat miercuri o nouă amânare pentru lansarea în cinematografe a filmelor ''Mission: Impossible 7'' şi ''Top Gun: Maverick'', determinată de incertitudinea provocată de pandemie, mai ales ca urmare a răspândirii variantei Delta a coronavirusului.

"Top Gun: Maverick", o urmare a clasicului film din anii '80 "Top Gun" (1986), ce urma să ajungă în cinematografe din SUA la 19 noiembrie 2021, va avea premiera abia la 27 mai 2022. Aceasta era data pentru lansarea "Mission: Impossible 7", însă filmul de acţiune va ajunge pe marile ecrane abia la data de 30 septembrie 2022.

Cele două filme, cu Tom Cruise în rolul principal, sunt principalele producţii pe care mizează studiourile Paramount în viitorul imediat, iar amânările continue ale lansărilor oglindesc atmosfera tensionată care domină la Hollywood în acest val de pandemie.

Dacă "Top Gun: Maverick" nu ar fi fost afectat de pandemia de coronavirus, ar fi trebuit să ajungă în cinematografe la data de 26 iulie 2020.

Paramount a anunţat de asemenea amânarea pentru 4 februarie 2022 a lansării filmului "Jackass Forever", ce trebuia să aibă loc la 22 octombrie.

Creşterea numărului cazurilor de COVID-19 în SUA şi randamentul inconsistent al cinematografelor în această perioadă de vară au suscitat îndoieli în industria cinematografică, care spera într-o redresare anul acesta, după închiderea sălilor de cinema în 2020.

Noile filme "Top Gun" şi "Mission: Impossible" figurează printre numeroasele superproducţii care şi-au amânat lansarea până când pandemia va fi controlată şi va creşte procentul populaţiei vaccinate.

Totuşi, creşterea numărului de cazuri de infectare cu noul coronavirus provocate de varianta Delta ar putea zădărnici planurile de redresare de la Hollywood şi perturba, încă o dată, calendarul premierelor, notează Agerpres.Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Veronica Mavrodin | Categorie: Cinematografie


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience

pixel