Cine merge în linia întâi la război dacă Rusia atacă România. Răspuns pentru Puya

Data actualizării: | Data publicării:
Sursă foto: Instagram/ Puya
Descriere foto: Sursă foto: Instagram/ Puya

Puya spunea, într-una din piesele sale - „Opriți planeta”: „Să meargă în linia întâi orice copil de politician / Și mă-sa, și tac-su și tot neamu' lor / Eu de la viață îmi doresc să nu mor”.

Dar cine merge la război în cazul în care Rusia ar ataca România? Cine ar merge în linia întâi?

Generalul Virgil Bălăceanu, invitat în cadrul podcastului SPIN realizat de Partidul Social Democrat, a avut o reacție după ce Nelu Barbu i-a citit versurile cântate de Puya: „Să meargă în linia întâi orice copil de politician / Și mă-sa, și tac-su și tot neamu' lor / Eu de la viață îmi doresc să nu mor”.

 

„În momentul în care apare o situație excepțională, în momentul în care există iminența unui atac, se decretează starea de asediu. Pe timpul stării de asediu, se trece la mobilizarea unor rezerviști și creșterea gradului de operativitate al unităților”, a zis generalul Virgil Bălăceanu adăugând că nu va fi suficient timp să pregătești oamenii să lupte.

 

Cine va fi carne de tun?

 

 

„Dacă acționezi cu actualii rezerviști, ei sunt carne de tun. Ei nu sunt pregătiți. Noi facem acele exerciții, dar acestea durează o zi. Aceasta este pregătire pentru un rezervist? El este tanchist, el este artilerist, el este transmisionist. Într-o zi îl echipezi, îl întrebi dacă are probleme de sănătate, ca apoi să-l verifici prin comisia de evaluare dacă el spune că nu mai este apt. Execuți o tragere cu armamentul de infanterie, or forța n-o reprezintă pistolul mitralieră sau pușca de asalt. Forța unei Armate constă în tehnica de luptă a Armatei”, a mai zis generalul Virgil Bălăceanu în cadrul podcastului SPIN realizat de PSD.

„Să nu plecăm de la ideea că vor fi în linia întâi doar cei din forțele active. Ei sunt structura de bază. Ei sunt mai bine pregătiți, dar printre ei sunt și rezerviști”, a mai zis generalul.

 

CITEȘTE ȘI: Scenariu teribil pentru România în caz de război. Analist: „Nu zic că se va întâmpla așa, însă riscul e cam de 20%”. Sfat: E cea mai bună chestie pe care puteți s-o faceți - https://www.spectacola.ro/scenariu-teribil-pentru-romania-in-caz-de-razboi-analist-nu-zic-ca-se-va-intampla-asa-insa-riscul-e-cam-de-20prc-sfat-e-cea-mai-buna-chestie-pe-care-puteti-s-o-faceti_36744.html

 

 

Vedeți mai multe aici:

 

 

 

Rezerviştii voluntari sunt încadraţi, din timp de pace, în funcţii prevăzute în statele de organizare ale comandamentelor, marilor unităţi, unităţilor şi formaţiunilor din compunerea Ministerului Apărării Naţionale, denumite în continuare structuri militare, pe bază de contract individual pe durată determinată, denumit în continuare contract.

Rezerviştii voluntari sunt destinaţi pentru asigurarea cu prioritate a structurii de forţe a armatei cu resursele umane necesare realizării capacităţii de luptă complete, potrivit prevederilor actelor normative specifice privind asigurarea capacităţii de luptă a Armatei României.

 

 

 

CITEȘTE ȘI: S-a aflat când s-a născut, de fapt, Lidia Fecioru. Informația care nu apare nicăieri o găsiți aici - https://www.spectacola.ro/s-a-aflat-cand-s-a-nascut-de-fapt-lidia-fecioru-informatia-care-nu-apare-nicaieri-o-gasiti-aici_36708.html

 Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Anca Murgoci | Categorie: Actualitate


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience

pixel