Cine este Michael Schenker, fondatorul Centrului Oncologic "Sf. Nectarie", medicul care dă speranțe uriașe pacienților și medicinei din România

Data publicării:
Cine este Michael Schenker - Foto: Centrul de Oncologie "Sf. Nectarie" Craiova
Descriere foto: Cine este Michael Schenker - Foto: Centrul de Oncologie "Sf. Nectarie" Craiova

Centrul de Oncologie "Sf. Nectarie" din Craiova, spitalul privat cu servicii revoluționare și gratuite pentru pacienții cu cancer. 


Centrul de Oncologie "Sf. Nectarie" din Craiova este un centru privat de oncologie, reprezintă un sistem integrat de servicii medicale oncologice, pornind de la consultații în ambulator până la tratamente specifice, efectuate în regim de spitalizare de zi, și are drept scop principal acordarea de servicii medicale gratuite și de cea mai bună calitate în domeniul oncologiei medicale, organizate după principiile celor mai bune sisteme de asistență medicala actuală.

În plus, scopul spitalului este de a promova şi susţine orice tip de activitate menită să sprijine persoanele cu afectiuni oncologice, luptând în acelaşi timp pentru dezvoltarea serviciilor medicale necesare în diagnosticarea şi tratarea pacienţilor cu aceste afectiuni.

Centrul de Oncologie "Sf. Nectarie" Craiova este la ora actuală cea mai mare platformă medicală de oncologie din Oltenia.

 

Ei bine, deși este un spital privat, pacienții care au nevoie de tratament sau de servicii de oncologie și radioterapie trebuie să știe că la Centrul de Oncologie "Sf. Nectarie" Craiova nu se plătește nimic. 

Întrebat despre cifrele investiției pentru noua clădire a spitalului, medicul Michael Schenker, fondatorul Centrului de Oncologie "Sf. Nectarie" din Craiova a spus că doar cifra creditului de la bancă se ridică la 12 milioane de euro.

"Creditul pentru investiție este de 12 milioane de euro și completarea este de încă 2 - 3 milioane de euro. Este o suprafață desfășurată de 8.000 de metri pătrați de suprafață construită, sunt 107 paturi numai în această clădire, lăsând de-o parte radioterapia.

În această investiție trebuie să țineți cont că sunt 2 acceleratoare liniare care sunt peste 1 milion și jumătate fiecare. Deci 3 milioane de euro sunt doar cele două acceleratoare", a spus Michael Schenker.


Mai mult, în ceea ce privește dotările centrului menționăm că în cele două aripi de la parter se află ambulatoriul de specialitate cu 14 cabinete de consultații, care la nevoie pot avea orice destinație, 2 cabinete de cardiologie, inclusiv un cabinet destinat consultațiilor de chirurgie și o sală de tratament atașată, dar și circuite separate pentru tratarea pacienților din sfera bolilor infecțioase. Există, de asemenea, un departament de urgență cu cameră de gardă unde pot fi primiți urgent pacienții, conectată la o unitate de transfuzii.

În noua clădire există 43 de paturi pe internare continuă (din care 6 în izolator), 15 paturi amenajate pentru terapie intensivă şi 60 de paturi pe spitalizare de zi.

Nu în ultimul rând, Centrul Oncologic "Sf. Nectarie" din Craiova are propria farmacie cu circuit închis și este dotat cu două acceleratoare liniare pentru radioterapie.

 

Citește continuarea pe DC Medical. 



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Spectacola | Categorie: Diete


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience

pixel