Cine este femeia care s-a cățărat pe Turnul Eiffel: "Este un vis nebunesc pe care mi l-am îndeplinit" / video

Data publicării:
Sursa: Freepik
Descriere foto: Sursa: Freepik

Anouk Garnier, în vârstă de 34 de ani, a stabilit un nou record mondial impresionant, escaladând pe frânghie până la etajul al doilea al Turnului Eiffel. A fost nu doar o demonstrație de curaj și determinare, ci și un gest nobil în sprijinul luptei împotriva cancerului. Motivația ei a fost legată de suferința mamei sale, diagnosticată cu această boală.

În doar 18 minute, femeia a reușit să escaladeze cei 110 metri, stabilind un nou record mondial și scriind o pagină de istorie în lumea alpinismului, potrivit The Guardian.

"Visul meu a devenit realitate. Este un moment magic", a mărturisit Garnier, după ce a terminat provocarea cu 2 minute mai repede decât și-a propus. "Dacă a existat un lucru de care nu m-am îndoit niciodată, acela a fost că voi reuși", a recunoscut aceasta.

Drumul către acest record mondial a fost presărat cu obstacole și provocări. Garnier a trebuit să facă față condițiilor meteorologice nefavorabile și să coordoneze echipa care a făcut posibilă această încercare îndrăzneață.

Nu este prima dată când o persoană își pune viața în pericol pentru a atinge culmil extreme. În 2020, atletul sud-african Thomas Van Tonder a urcat 90 de metri pe o frânghie între turnurile Soweto din Johannesburg, stabilind un precedent impresionant. Apoi, în 2022, la Opera din Copenhaga, atleta daneză Ida Mathilde Steensgaard a urcat 26 de metri pe o frânghie, deținând recordul feminin până acum.

Succesul lui Steensgaard a fost sursa de inspirație pentru Garnier, care s-a antrenat timp de un an pentru această provocare dificilă. Întreaga sa familie a fost alături de ea în fiecare pas al drumului, oferindu-i suportul și încurajarea de care avea nevoie pentru a ajunge la vârf.

"A fost atât de frumos să îi văd cât de mândri sunt de mine. Datorită lor sunt capabilă să fac lucruri extraordinare astăzi", a mărturisit Garnier.



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Andreea Deaconescu | Categorie: Externe


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience

pixel