Cinci lucruri pe care să nu le mai faci după vârsta de 50 de ani

Data publicării:
Imagine cu rol ilustrativ, sursa pixabay
Descriere foto: Imagine cu rol ilustrativ, sursa pixabay

Lucrurile se schimbă odată cu înaintarea în vârstă. Iată cinci lucruri pe care nu mai poți să le lași la voia întâmplării după ce treci 50 de ani.

Cu toții am dori să credem că ne îmbunătățim odată cu vârsta. Dar adevărul este că cei mai mulți dintre noi ajungem la unele obiceiuri de zi cu zi care pot afecta în mod serios inima, creierul și riscul de cancer, unele despre care nu ați ghici niciodată că sunt atât de dăunătoare.

Acestea sunt cinci lucruri pe care medicii practic te roagă să nu le mai faci după vârsta de 55 de ani, astfel încât să poți avea mulți ani sănătoși de acum încolo.

1 Nu fi sedentar

Un stil de viață sedentar este un factor de risc major pentru bolile care lovesc mai des în anii următori - demența, diabetul, cancerul, atacul de cord și accidentul vascular cerebral. Asociația Americană a Inimii recomandă 150 de minute de exerciții de intensitate moderată pe săptămână (sau 75 de minute de exerciții viguroase), plus exerciții de întărire musculară de două ori pe săptămână. Din păcate, doar aproximativ 20 la sută dintre noi văd atât de multă acțiune.

Vești bune: chiar și puțină activitate poate face diferența. Sarah Rettinger, endocrinolog la Providence Saint John's Health Center din Santa Monica, California, recomandă să setați un cronometru care să vă amintească să vă ridicați și să vă mișcați o dată la oră, timp de cinci până la zece minute. „Dacă nu poți să faci o scurtă plimbare afară, să urci și să cobori scări, să faci câteva ture prin casă sau apartament, să faci câteva genuflexiuni — orice pentru a-ți crește puțin pulsul sau pentru a te face puțin să respiri mai intens”, spune ea. „Pe parcursul unei zile, aceste mini-pauze într-adevăr se adună.”

 

Citește continuarea pe DCMEDICAL.



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Bianca Moldoveanu | Categorie: Sanatate


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience

pixel