Cinci ingrediente pe care să nu le adaugi niciodată într-un smoothie. Greșeli pe care și tu le făceai

Data publicării:
Sursa foto: pexels.com
Descriere foto: Sursa foto: pexels.com

Specialiștii au identificat câteva ingrediente care ar putea să-ți transforme smoothie-ul într-o bombă calorică. 

Atunci când aveți nevoie de o gustare rapidă, convenabilă, ușor de luat la pachet și plină de nutrienți, smoothie-urile sunt o alegere excelentă, mai ales atunci când le puteți face acasă și aveți, în acest fel, mai mult control asupra ingredientelor folosite. Smoothie-urile au potențialul de a oferi organismului ingrediente sănătoase, cum ar fi fructe, legume, nuci, lapte, pudră de proteine, semințe și așa mai departe. Cu toate acestea, există unele ingrediente nesănătoase utilizate în mod obișnuit pentru smoothie-uri, care pot deraia beneficiile dietetice ale acestor băuturi, potrivit EatThis.

Pentru a vă ajuta să vă pregătiți acasă propriile smoothie-uri cremoase, delicioase și bogate în nutrienți, am adunat o listă de ingrediente nesănătoase, pe care ar fi mai bine să le evitați.

1. Iaurtul aromatizat

Unul dintre cele mai comune ingrediente pe care oamenii îl pun în smoothie-urile lor pentru un plus de cremozitate este iaurtul. Multe iaurturi simple, în special iaurturile grecești, vin cu multe proteine și foarte puțin zahăr adăugat. Acest lucru poate oferi smoothie-ului tău un plus de nutrienți și te poate ajuta să te menții sătul mai mult timp.

Cu toate acestea, smoothie-ul se poate transforma rapid într-o bombă de zahăr dacă iei iaurtul greșit. Cele mai multe sortimente de iaurturi aromate sunt pline de zaharuri adăugate și, de multe ori, dacă își fac reclamă ca fiind "fără grăsimi" sau "cu conținut scăzut de grăsimi", este posibil să adauge și mai mult zahăr, pentru a compensa lipsa de grăsimi. 

Dacă iei în considerare faptul că smoothie-ul tău poate avea deja zahăr din lucruri precum fructe, lapte, poate că ai vrea să optezi mai degrabă pentru varietățile de iaurt cu conținut scăzut de zahăr și cu conținut ridicat de proteine.

Te-ar putea interesa și: Hrană pentru creier. Bilic: Legătura dintre agresivitate și alimentația dezechilibrată, dieta din timpul sarcinii și riscurile pentru sănătate

2. Fructele din conserve

Conservele de fructe pot părea cea mai rapidă, mai ieftină și mai convenabilă opțiune pentru a adăuga fructele preferate la smoothie, dar majoritatea sortimentelor de fructe conservate vor fi ambalate în siropuri pline de zahăr.


Pentru a evita zaharurile adăugate și pentru a îmbrățișa doar zaharurile naturale din fructe, încercați să rămâneți la cele proaspete. Fructele congelate sunt chiar mai bune pentru smoothie-uri, deoarece păstrează valoarea nutritivă, nu se strică la fel de repede și adaugă o textură mai cremoasă smoothie-ului tău.

3. Crema de ciocolată tartinabilă

Înainte de a arunca o lingură de ciocolată în smoothie-ul tău, este important să iei în considerare și celelalte ingrediente pe care intenționezi să le folosești, de asemenea, pentru a te asigura că smoothie-ul tău atinge de fapt un echilibru sănătos și nutritiv. Mai mult, un astfel de ingredient va adăuga gust, dar în același timp va putea transforma smoothieul într-o bombă calorică.

4. Îndulcitori adăugați

Ați terminat de adăugat ingredientele pentru smoothie și aveți chef să încorporați mai multă dulceață. În loc să alegeți zahărul simplu, decideți să încercați ceva mai "natural" și luați în schimb miere sau sirop de arțar. Din nefericire, acești îndulcitori naturali pot fi mai puțin procesați, dar tot adaugă o tonă de zahăr în băutura ta. De exemplu, doar o lingură de miere are 17 grame de zahăr. În cazul siropului de arțar, o lingură va adăuga totuși 12 grame de zahăr.

5. Sucuri 

La fel ca și în cazul în care trebuie să evitați iaurtul cu arome, adăugarea de suc de fructe va crește cantitatea de zahăr din smoothie. 

Dacă doriți o bază lichidă, mai bine găsiți o opțiune de lapte care să vă convină sau chiar apa. 

Te-ar putea interesa și: Un condiment din bucătărie poate fi foarte util pentru combaterea diabetului



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Andreea Cercel | Categorie: Sanatate


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience

pixel