Cinci culori pe care să le porți în fotografii. Nu vei da niciodată greș cu ele, promit specialiștii

Sursa foto: freepik.com
Descriere foto: Sursa foto: freepik.com

Iată pe ce culori trebuie să te axezi, dacă vrei să ai parte de niște fotografii reușite.

Nu există un sentiment mai plăcut decât realizarea unei fotografii uimitoare, cel puțin pentru o femeie. Ca să fie posibil acest lucru, trebuie ca mai mulți factori să fie puși la punct, precum părul perfect, o stare bună de spirit și o vestimentație extrem de potrivită. Când se aliniază toate aceste lucruri, cu siguranță că ești în culmea fericirii. Ei bine, fotografii profesioniști mai au un as în mânecă pentru a te ajuta să ai niște poze impecabile. Este vorba despre culorile pentru care trebuie să optezi să le porți într-o fotografie, întrucât pot avea un impact considerabil.

Indiferent de ocazie, există o nuanță care să se potrivească, iar noi o să ți le dezvăluim pe cele mai bune, care te vor ajuta să strălucești, notează Bestlife.

Cele mai bune 5 culori pe care să le porți în fotografii


1. Albastrul marin

Albastrul marin este atât de clasic încât este considerată a fi o culoare destul de neutră. Indiferent de nuanța pielii sau de culoarea părului tău, te va face să ieși în evidență într-o imagine, promit specialiștii.

Kari Bjorn, un fotograf de nunți și portrete din Northwest Arkansas, notează că funcționează atât pentru fotografiile de interior, cât și pentru cele de exterior.

"Întotdeauna vreau ca subiectul meu să iasă în evidență din fundal, iar această culoare face acest lucru în toate anotimpurile", spune Bjorn. 

Culoarea te poate și subția, fiind asemănător cu efectul pe care îl are negrul.

Citește și: Un Dj de la radio a stat treaz peste 200 de ore, în cadrul unui experiment. Consecințele care au urmat au fost dezastruoase

2. Roșu

Roșul este o altă culoare care te va face să ieși în evidență în cel mai bun mod.

"Roșul atrage atenția, iar dacă vreau ca ochii privitorilor mei să se fixeze pe cineva din fotografiile mele, prefer ca acesta să poarte roșu, astfel încât să fie cel mai vizibil lucru din fotografie", spune Bjorn.

Aparent, este o tactică comună în industrie: "Fotografii de la Life și National Geographic pun în mod notoriu oameni în haine roșii din același motiv", explică Bjorn.

Dacă un roșu aprins vi se pare prea îndrăzneț, optați pentru o culoare mai vișinie.

3. Verde închis

"Verdele închis poate ajuta la scoaterea în evidență a culorii pielii și face ca subiectul să iasă în evidență pe multe fundaluri", spune Charles Moll, fotograf de nunți din Montana. "Culoarea creează o bună separare între subiect și fundal, ceea ce ajută subiectul să iasă în evidență și creează o fotografie mai dinamică."

Indiferent de nuanța pielii tale, există un verde intens - fie că înclină spre măsliniu sau smarald - care se va potrivi stilului tău.

Te-ar putea interesa și: Cinci greșeli pe care le faci în timpul zilei și care te țin treaz noaptea. Trebuie să eviți aceste lucruri, dacă ai insomnii

4. Alb

Ingrid Leo, expert în modă la Style With Ingrid, explică faptul că albul este considerat o culoare universal flatantă în fotografii.

"Poate da o strălucire naturală feței și poate crea o estetică proaspătă și curată", spune el.

Pentru a găsi cel mai bun alb pentru tine, înceracă diferite nuanțe, de la crem, până la alburi strălucitoare. 

Leo sugerează asocierea culorii cu perle sau bijuterii argintii pentru a-i spori strălucirea generală.

Singurul moment în care nu vrei să alegi această culoare este dacă te fotografiezi pe un fundal alb. 

5. Tonuri pământii

Nu poți da niciodată greș cu o culoare neutră, spun specialiștii.

"Tonurile pământii, în special maro sau bej, sunt universal purtate în fotografie datorită nuanțelor neutre și calde care pun în valoare diferite tonuri de piele fără a se ciocni cu fundalul", spune Stacy Witten, fotograf profesionist și cofondator al LensesPro. "Folosesc adesea aceste culori în decoruri naturale pentru o compoziție plăcută din punct de vedere vizual."

Citește și: Riscurile la care te supui dacă mănânci prea multă brânză. Experții trag un semnal de alarmăGoogle News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Andreea Cercel | Dată: 21 iun 2023, 16:59 | Categorie: Lifestyle


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience