Cina la micul dejun, o nouă tradiție. Sushi din bacon de curcan și ouă cu sos de ardei

Data publicării:
Sushi, foto Unsplash/ autor: Derek Duran
Descriere foto: Sushi, foto Unsplash/ autor: Derek Duran

Numit „brinner”, micul dejun pentru cină este o tradiție distractivă. Dar apelăm la o nouă rutină - cina la micul dejun. De la pizza până la tacos, cina la micul dejun, vă va ține sătui până la orele prânzului.

Acest mic dejun cu conținut scăzut de carbohidrați vă ajută să folosiți bacon de curcan și ouă într-un mod inventiv, ușor de mâncat. Folosite pentru a împacheta sushi în locul foilor de nori (foilor de alge, mai exact), frunzele de varză sălbatică (sau colțar verde) au atât proprietăți antioxidante, cât și antiinflamatoare.

 

Ingrediente:


2 frunze de varză sălbatică

2 felii de bacon de curcan

2 lingurițe de ulei 

2 ouă 

1 roșie medie 

1 ardei gras roșu

1 cățel de usturoi

1 lingură suc de lămâie

1/4 cană de ulei de măsline

1/4 linguriță sare

2 linguri lapte de soia

 

Mod de preparare:


1. Frunzele se fierb timp de două minute sau până când se înmoaie și devin un verde mult mai închis. Inițial este important să le fie tăiată tulpina tare. 

2. Batem ouăle cu puțină sare și le adăugăm în tigaia încinsă cu cele 2 linguri de ulei, pentru a face omleta. 

3. În timp ce ouăle se gătesc, așezați suportul pentru sushi și frunzele de colțar verde, cu partea lucioasă în jos. 

4. Așezați o jumătate din omletă pe frunză. Așezați câteva felii de roșie de-a lungul marginii inferioare a omletei, urmate de felii de bacon și ou.

5. După ce toate ingredientele sunt aliniate în jumătatea inferioară a frunzei, înfășurați-le într-o rolă de sushi.

6. Tăiați mijlocul și apoi tăiați în bucăți mai mici. Repetați rularea celei de-a doua frunze.

7. Pentru a coace ardeiul gras roșu, îl puteți așeza pur și simplu chiar pe ochiul aragazului la foc mediu, fie să vă folosiți de un grill. După ce este copt pe toate părțile, îl trecem printr-un jet de apă rece pentru a fi mai ușor de curățat coaja. 

8. Feliați ardeiul gras și scoateți semințele.

9. Amestecați feliile de ardei cu uleiul de măsline, lămâia, usturoiul, sarea de mare și laptele de soia (sau laptele obișnuit). 

10. Mâncați bucățile de sushi, înmuiate în acest sos delicios. 



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Bianca Moldoveanu | Categorie: Retete


Get it on App Store Get it on Google Play



pixel