Cimbrul- planta minune. Beneficii numeroase pentru sănătate

Data publicării:
Th G , pixabay
Descriere foto: Th G , pixabay

Cimbrul este unul dintre cele mai bune medicamente naturale și este considerat extrem de puternic când vine vorba de îmbunătățirea stării de sănătate.


Cimbrul este o plantă din familia mentelor pe care probabil o recunoașteți din setul de condimente. Cimbrul este mult mai mult decât un ingredient. Gama sa de utilizare este impresionantă și are peste 400 de subspecii. Egiptenii antici îl foloseau în practicile lor de îmbălsămare, în timp ce grecii antici îl foloseau ca tămâie. Datorită gustului său distinctiv, cimbrul a rămas până acum o bază culinară, însă cimbrul câștigă și reputația pentru calitățile sale medicinale, cum ar fi capacitatea sa de a ajuta la tratarea acneei și a tensiunii arteriale crescute

Iată câteva dintre beneficiile cimbrului:

Cimbrul este cunoscut pentru proprietățile sale antibacteriene și ar putea avea un viitor ca ingredient pentru combaterea acneei.Când cimbru este plin de alcool timp de zile sau săptămâni, se transformă într-o soluție cunoscută sub numele de tinctură. Cercetătorii din Marea Britanie au testat efectele tincturilor de cimbru asupra acneei. În studiul realizat pe tinctura de cimbru, constatările au fost impresionante. Acest preparat natural de plante medicinale a combătut cosurile mai bine decât produsele antiacne, care includeau peroxidul de benzoil.

Scade tensiunea arterială Thymus linearis Benth este o specie de cimbru găsită în Pakistan și Afganistan. Un studiu  a constatat că un extract a reușit să reducă semnificativ ritmul cardiac la șobolanii cu tensiune arterială crescută și a putut, de asemenea, să scadă colesterolul.O modalitate sigură de a folosi cimbru pentru a vă ajuta să reduceți ritmul cardiac este să îl înlocuiți cu sare în alimentele dumneavoastră.

Pentru a opri tusea - Uleiul esențial de cimbru, care se obține din frunzele sale, este adesea folosit ca remediu natural pentru tuse. Într-un studiu, o combinație de cimbru și frunze de iederă a ajutat la atenuarea tusei și a altor simptome ale bronșitei acute. Când vă confruntați cu tuse sau durere în gât, încercați să beți niște ceai de cimbru.

Sporește imunitatea Obținerea tuturor vitaminelor de care are nevoie corpul în fiecare zi poate fi o provocare. Din fericire, cimbru este plin de vitamina C și este, de asemenea, o sursă bună de vitamina A. Dacă simțiți că apare o răceală, cimbrul vă poate ajuta să vă reveniți cu o sănătate bună. Un alt beneficiu al cimbrului pentru sănătate: este o sursă bună de cupru, fibre, fier și mangan.

Utilizat pentru dezinfectare- Mucegaiul este un poluant comun, dar potențial periculos, care se poate ascunde în casa ta. Odată ce îl identificați, luați pașii necesari pentru a scăpa de el odată pentru totdeauna. Uleiul de cimbru poate fi răspunsul la concentrații scăzute de mucegai. Uleiul esențial de cimbru și timol deține multe proprietăți fungicide. Cercetările au sugerat că poate fi utilizat ca dezinfectant în locuințele în care există o concentrație scăzută de mucegai.

Te scapă  de dăunători -Timolul este, de asemenea, un ingredient în multe pesticide - atât în ​​aer liber, cât și în interior - și este utilizat în mod obișnuit pentru a viza bacteriile și virușii, precum și șobolanii, șoarecii și alți dăunători. Un studiu recent arată că extractul de cimbru poate respinge țânțarii, dar creșterea acestuia în grădina dvs. nu este suficientă. Pentru a obține cele mai bune rezultate în lupta împotriva dăunătorilor, frecați frunzele de cimbru între mâini pentru a elibera uleiul esențial.

 Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Romina Băluță | Categorie: Sanatate


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience

pixel