Christina Applegate, confesiuni tulburătoare despre diagnosticul de scleroză multiplă: „A fost o perioadă foarte grea”

Data actualizării: | Data publicării:
Christina Applegate, captură video YouTube/ Dead to me
Descriere foto: Christina Applegate, captură video YouTube/ Dead to me

Christina Applegate a dezvăluit cum arată viața ei de când a primit cruntul diagnostic. 

Christina Applegate, în vârstă de 50 de ani, și-a dezvăluit pentru prima dată diagnosticul de SM în luna august. 

Recent, chiar în ziua în care a împlinit 50 de ani, vedeta a transmis pe rețelele de socializare un mesaj emoționant, în care împărtășește cu fanii problemele cu care se confruntă. 


 "Da, am împlinit 50 de ani astăzi. Și am scleroză multiplă. A fost o perioadă foarte grea.  Trimit atât de multă dragoste pentru voi toți în această zi. Mulți suferă astăzi, iar eu mă gândesc la voi. Fie ca noi să găsim acea putere de a ne ridica capul. Al meu se află în prezent pe pernă. Dar încerc", a scris Christina Applegate pe Twitter.


Actrița a vorbit pentru prima oară despre boala ei în luna august, la câteva luni după ce a fost diagnosticată cu această afecțiune.

"A fost o călătorie ciudată. Dar am fost atât de susținută de oamenii pe care îi cunosc care au și ei această afecțiune", a împărtășit ea la vremea respectivă. "A fost un drum greu. Dar, după cum știm cu toții, drumul continuă. Cu excepția cazului în care un nemernic îl blochează".

Selma Blair a fost alături de actriță

Actrița Selma Blair, care a fost diagnosticată  și ea cu Screloză Multiplă și a apărut alături de Applegate în filmul The Sweetest Thing, a fost unul dintre cei mai puternici susținători ai vedetei din . "Te iubesc mereu. Întotdeauna aici. La fel ca și copiii noștri. luptându-ne cu dragoste", a scris Blair pe Twitter în luna august.


Ce este scleroza multiplă


Scleroza multiplă este o boală a sistemului nervos central care întrerupe comunicarea dintre creier și alte părți ale corpului, potrivit National Institutes of Health (NIH). Nu este clar ce anume determină, mai exact, ca oamenii să dezvolte  această boală, iar "evoluția, gravitatea și simptomele specifice" ale bolii nu pot fi prezise la niciun pacient, conform Societății Naționale de Scleroză Multiplă (NMSS).

Simptomele comune ale sclerozei multiple includ probleme de vedere, tulburări cognitive și senzații de amorțeală, înțepături sau "furnicături", explică NIH. Unii pacienți se confruntă, de asemenea, cu dureri, dificultăți de vorbire, tremurături, amețeli și depresie. În prezent, nu există un tratament pentru această boală, explică NIH, deși tratamentul poate calma crizele. 


Christina Applegate a învins cancerul

Din păcate, aceasta nu este prima dată când Applegate se confruntă cu o boală care îi amenință viața. În 2008, ea a fost diagnosticată cu cancer la sân și ulterior a suferit o dublă mastectomie; în 2017, a ales să i se îndepărteze ovarele și trompele uterine ca măsură de precauție împotriva cancerului ovarian.

Acum, Applegate este ferm concentrată să meargă mai departe - și să ajute cât mai mulți oameni pe parcurs. "

Așa cum a spus unul dintre prietenii mei care are scleroză multiplă, "ne trezim și luăm măsurile indicate"", a scris actrița pe Twitter în luna august. "Și asta este ceea ce fac eu. Așa că acum cer intimitate. Pe măsură ce trec prin acest lucru. Vă mulțumesc".



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Veronica Mavrodin | Categorie: International


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience

pixel