Chris Hemsworth renunță la actorie, după un diagnostic crunt. Boala gravă pe care o riscă, din cauza unei predispoziții genetice: „Este un indiciu puternic”

Data publicării:

Chris Hemsworth se retrage din cinematografie, după ce și-a descoperit o predispoziție genetică pentru boala Alzheimer: "O să simplific lucrurile”

Chris Hemsworth a declarat pentru Vanity Fair că plănuiește să își ia o pauză de la cinematografie după ce își va încheia turneul de promovare pentru serialul Disney+ "Limitless". 

Medicii i-au dat lui Hemsworth o veste tristă: actorul are o predispoziție genetică pentru boala Alzheimer. După cum relatează Vanity Fair: "În componența sa se regăsesc două copii ale genei APOE4, una de la mama sa, cealaltă de la tatăl său, pe care studiile au legat-o de un risc crescut de Alzheimer."

Deși Hemsworth a declarat că "nu este ca și cum mi s-a dat diagnosticul", actorul are acum de opt până la zece ori mai multe șanse de a dezvolta boala. 

Bunicul lui Hemsworth este în prezent diagnosticat cu boala Alzheimer.

"Nu sunt sigur că își mai amintește de fapt prea multe și alunecă în și din olandeză, care este limba lui originală", a spus Hemsworth. "Vorbește în olandeză și engleză și apoi un mixși apoi poate și alte cuvinte noi."


În ceea ce privește propriul diagnostic de predispoziție, Hemsworth a declarat: "Nu este o genă predeterminată, dar este un indiciu puternic. În urmă cu zece ani, cred că era considerată mai mult ca fiind determinantă".

Filmările la "Limitless" nu numai că l-au făcut pe Hemsworth să-și descopere predispoziția genetică pentru Alzheimer, dar l-au determinat pe actor să se întâlnească cu doicile morții pentru ultimul episod al serialului și să se confrunte cu sfârșitul vieții sale. Hemsworth a spus că toate aceste experiențe l-au făcut să își ia o pauză de la actorie.

"Chiar a declanșat ceva în mine care m-a determinat să vreau să îmi iau o pauză", a spus Hemsworth. "Și de când am terminat serialul, am finalizat lucrurile pe care aveam deja contract să le fac".

"Acum, când voi termina acest turneu săptămâna aceasta, mă voi duce acasă și voi avea o bună bucată de timp liber", a adăugat el. "Voi fi cu copiii, voi fi cu soția mea".

Hemsworth a finalizat deja producția unor filme precum "Extraction 2" de la Netflix și "Furiosa", prequel-ul "Mad Max: Fury Road" al lui George Miller. Actorul a spus că Disney i-a făcut o ofertă pentru o nouă versiune a filmului "Limitless", dar că nu se pune problema în acest moment să o accepte.

"Uite, dacă acesta este un motiv pentru ca oamenii să aibă mai multă grijă de ei înșiși și, de asemenea, să înțeleagă că există măsuri pe care le poți lua - atunci fantastic", a spus Hemsworth. "Preocuparea mea a fost că pur și simplu nu am vrut să  manipulez și să  dramatizez prea mult și să o transform într-un fel de încercare de empatie sau orice altceva pentru divertisment."



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Veronica Mavrodin | Categorie: International


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience

pixel