Cheia succesului, dezvăluită de Georgeta Pânișoară. Cum să fii fericit la locul de muncă. "E bine să nu muncești nicio zi în viață"

Data publicării:
Foto Freepik
Descriere foto: Foto Freepik

Profesorul univ. dr. Georgeta Pânișoară, specialist în psihologie organizațională, a spus ce trebuie să facem pentru a fi fericiți la locul de muncă.


Profesorul univ. dr. Georgeta Pânișoară, specialist în psihologie organizațională, a vorbit în cadrul emisiunii „De Ce Citim – Despre stres și management la locul de muncă”, moderată de scriitorul Flaviu George Predescu, a explicat ce trebuie să facem pentru a fi fericiți la locul de muncă, dar și cum trebuie să reacționăm atunci când avem un eșec sau o reușită.

"Zicea o vorbă din popor că dacă vrei să fii fericit la locul de muncă, să cauți acea meserie sau acel job, cum se zice în zilele noastre, pe care îl poți face fluierând, adică să fie așa, de plăcere mai mult. Credeți în sintagma asta?", a întrebat scriitorul Flaviu George Predescu.

"Da. Entuziasmul este foarte important. Mai e o vorbă, că e bine să nu muncești nicio zi în viață pentru că așa nu consideri munca ca fiind ceva împovărător, ci ca pe ceva foarte plăcut. Cheia este entuziasmul, într-adevăr, și mulți dintre noi ne pierdem entuziasmul din diverse condiții care nu sunt tocmai ok la locul de muncă", a explicat profesorul univ. dr. Georgeta Pânișoară.

Georgeta Pânișoară: Din eșec se învață


"Mi-ați adus aminte de o altă vorbă, atribuită lui Winston Churchill, care spunea că rețeta succesului este să mergi din eșec în eșec fără să îți pierzi entuziasmul", a intervenit Flaviu Predescu. 


"Din păcate nu suntem obișnuiți, nu suntem educați să fim rezilienți, nu suntem educați să învățăm din aceste eșecuri, că până la urmă ele ne cresc. Din succes, dacă nu suntem nici aici învățați să-l trăim, să ne bucurăm de el, și din păcate se întâmplă mult lucrul ăsta, să nu trăim succesul, în punctul în care am ajuns la el zicem că trecem mai departe și nu învățăm nimic practic. L-am bifat și mergem mai departe, cu satisfacție sau nu cu foarte mare satisfacție. Dar din eșec se învață pentru că e o lecție acel eșec. Din păcate nu învățăm de mici cum să trăim eșecul", a spus Georgeta Pânișoară.

 

Citește continuarea pe DC News.



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Spectacola | Categorie: Lifestyle


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience

pixel