Chef Salvo Lo Castro le-a gătit vedetelor de la Hollywood. Cu ce preparate i-a dat pe spate pe Robert De Niro, Anthony Hopkins și pe Tom Cruise: ”În fiecare zi a vrut chiftele”/ EXCLUSIV

Data actualizării: | Data publicării:
sursa foto: Instagram Tom Cruise, Salvo Lo Castro, Captură video Youtube/ TNT, Agerpres
EXCLUSIV
Descriere foto: sursa foto: Instagram Tom Cruise, Salvo Lo Castro, Captură video Youtube/ TNT, Agerpres

Salvo Lo Catro a gătit pentru cele mai importante celebrități din lume, iar în exclusivitate pentru Spectacola a dezvăluit detalii din aceste experiențe uimitoare.

Salvo Lo Castro este bucătarul care a gătit pentru cele mai importante celebrități din lume, a obținut prima stea Michelin, iar timp de zece ani a lucrat la Vatican. Bucătarul chef, care provine din Sicilia, s-a mutat în țara noastră în urmă cu șapte ani, unde și-a dorit să împărtășească toate cunoștințele pe care le deține despre bucătăria mediteraneană. În exclusivitate pentru Spectacola, acesta a povestit despre experiențele uimitoare prin care a trecut, dar ne-a dezvăluit și care sunt gusturile culinare ale celor mai importante personalități internaționale.

„Sunt în România de șapte ani. Eu m-am născut în Sicilia. Am avut experiențe culinare în mai multe țări, după care am ajuns la Vatican, unde am lucrat timp de zece ani la protocol. Am pregătit mâncare pentru Papa Ioan Paul al II-lea, Georg Ratzinger, adică Papa Benedict al XVI-lea, Barack Obama. Sunt cei mai normali oameni. Am mers și în străinătate cu Papa. Am mers în Canada, Argentina, Australia, Los Angeles, apoi am parcurs Republica Cehă și Spania. Zonele acestea le-am vizitat cu Papa, sunt niște drumuri religioase. Când pregăteam o masă mai importantă meniul era de obicei pește și carne, lejer, o bucătărie foarte simplă, pentru că sunt oameni obișnuiți, care mănâncă zi de zi lucruri complicate. Este o bucătărie curată, foarte bună, dar simplă.”, a declarat Salvo Lo Castro în exclusivitate pentru Spectacola.

Salata SPECTACOLA. L-am inspirat pe Chef Salvo Lo Castro să creeze o rețetă specială de vară / EXCLUSIV

Care este mâncarea preferată de Robert De Niro

După experiența oferită de Vatican a urmat una cel puțin la fel de uimitoare. Timp de câțiva ani de zile, celebrul bucătar a gătit pentru unii dintre cei mai îndrăgiți actori internaționali. Dacă Anthony Hopkins venea întotdeauna cu fel de fel de pretenții culinare, Robert De Niro avea un preparat pe care-l consuma aproape zilnic.

„După, am avut o experiență de aproape patru ani cu Warner Bros și am pregătit mâncare pentru Anthony Hopkins, Robert De Niro, Gloria Geiner. Robert De Niro are gusturi puțin mai ciudate, Anthony Hopkins venea de obicei la mine cu niște foi A4, unde îmi scria tot ce-și dorește. I-am făcut eu o dată din capul meu niște chiftele de vită cu parmezan înăuntru, sos de roșii și s-a îndrăgostit de farfuria asta. M-a urmărit patru luni de zile, în fiecare zi a vrut chiftele. Lui Robert De Niro îi plac foarte mult pastele, gătite oricum, cu creveți, cu sos de roșii, cu orice, el de două ori pe zi mânca paste. I-am avut la masă și pe Tom Cruise și Nicole Kidman, fosta sa soție.”, ne-a mai mărturisit bucătarul chef.

Salvo Lo Castro, bucătarul cu stea Michelin

„În 2012 am câștigat prima stea Michelin și spre finalul anului 2014 am venit în România. Anul trecut am fost bucătarul regelui din Arabia Saudită, pentru Turneul Mondial de golf. Eu iubesc România, pentru că aici locuiește jumătatea mea mai bună. Am ales România, pentru că am vrut să-mi aduc cunoștințele aici. Este o țară destul de similară cu Italia.”, a continuat acesta.

Rețete de vară. Chef Salvo Lo Castro: ”Ajută foarte mult și la bronzat”. Ce mâncăm în sezonul cald, pentru a ne menține silueta

„Eu merg pe bucătăria mediteraneană și internațională”

Char dacă s-a îndrăgostit de bucătăria românească, Salvo Lo Castro a preferat să rămână pe bucătărie pe care o cunoaște cel mai bine, cea mediteraneană. 

„Bucătăria românească îmi place foarte mult. Soacra mea ne face tot felul de preparate, de la sarmale, la salată de vinete, ciorbă de perișoare, de văcuță, ne face șnițele. Eu nu gătesc bucătărie românească, pentru că nu mă pricep, eu merg pe bucătăria mediteraneană și internațională. Oamenii reacționează foarte bine, pentru că bucătăria mediteraneană este una dintre cele mai sănătoase. Această bucătărie are influențe turcești, grecești, libaneze, israeliene și spaniole. Este un mixt de foarte multe bucătării.”, ne-a mai mărturisit el. 



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Andreea Cercel | Categorie: Vedete


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience

pixel