Chef Joseph Hadad, trucuri din restaurantele italienești: „Considerați-l ca pe un condiment, nu ca pe un ingredient principal”

Data publicării:
Joseph Hadad, sursa foto Facebook, pexels.com / colaj Spectacola
Descriere foto: Joseph Hadad, sursa foto Facebook, pexels.com / colaj Spectacola

Chef Joseph Hadad a oferit câteva trucuri excelente celor care iubesc bucătăria italienească.

Chef Joseph Hadad ne învață cum să gătim italienește. Încercăm periodic să obținem aceste gusturi speciale în propria bucătărie, însă, cel mai probabil, uneori așteptările nu sunt aceleași cu produsul final. În acest sens, bucătarul chef spune că trebuie să aflăm câteva mici trucuri din bucătăria italienească, care să ne ajute de fiecare dată în bucătărie. 

„Bucătăria italiană este poate cea mai cunoscută și apreciată bucătărie din lume. Dar dincolo de pizza și paste pe care le găsești din Nepal până în Peru, din Norvegia până în Africa de Sud, restaurantele italiene adevărate sunt renumite pentru modul simplu și gustos în care pregătesc mâncarea, obținând totuși rezultate spectaculoase. Care sunt trucurile cu care ei se laudă? Nu sunt deloc trucuri, ci obișnuințe transmise de la o generație la alta, pe care le puteți aplica și în bucătăriile de acasă.”, a scris chef Joseph Hadad, pe blogul său personal.

Te poate interesa și: Rețetă de mâncare rapidă: Sote de legume. Chef Joseph Hadad: „Ceva rapid și gustos, inspirat din mâncărurile asiatice”

 

„Pastele lungi și subțiri trebuie servite cu sosuri mai lejere”

Chiar dacă pastele pot părea a fi un preparat simplu, în primă instanță, de fapt, există o greșeală destul de mare care poate strica întregul rezultat. Chef Joseph Hadad ne recomandă câteva sosuri perfecte de pus peste pastele subțiri, dar și câteva variante pentru pastele consistente. 

„Și dacă tot am zis de paste, atunci trebuie să știți că există peste 600 de tipuri, forme de paste. Copleșitor, nu? Și e mai simplu să vă rezumați la spaghetti, pene și fusili, nu? Păi nu! Pentru că este mult mai amuzant să folosiți diverse forme, mai ales dacă plecați în vacanță în Italia și descoperiți tot felul de magazinașe cu paste artizanele. Cumpărați-le și apoi aplicați regulile simple ale sosurilor. Pastele lungi și subțiri trebuie servite cu sosuri mai lejere, în vreme ce sosurile bogate, cu carne, merg mai bine cu paste mai consistente, cum ar fi tagliatelele sau pacherele, de exemplu. Iar toate aceste sosuri sunt „legate” cel mai bine de amidonul din apa de la fierberea pastelor. Nu o aruncați pe toată, ci păstrați câteva linguri, un polonic, pentru a o adăuga la sos. Și nu puneți sosul peste paste în farfurie, ci încheiați procesul de gătire a pastelor în tigaia cu sos. Astfel acesta se va prinde de paste uniform.”, a mai dezvăluit bucătarul.

Citește și: Cum se mănâncă avocado. Chef Joseph Hadad: „Acesta este foarte bun și pus pe grătar sau făcut pane”

 

Coaja de la parmezan nu trebuie aruncată

Mai mult, celebrul chef bucătar trage un semnal de alarmă și asupra parmezanului presărat deasupra pastelor. Chiar dacă iubim brânza, italienii consideră că ce este prea mult, strică. Așadar, gustul original va dispărea, dacă vei pune brânză din abundență peste preparatul tău. Și, nu în ultimul rând, acesta le oferă cititorilor săi un truc excelent prin care pot reutiliza coaja de la parmezan, pe care majoritatea oamenilor o aruncă.

„Iar sosul este cel care dă gustul. Fie că vorbim de paste sau alte feluri de mâncare gătite de bunicile italiene și chefii cu experiență. Renunțați la sosul de la borcan, dar înarmați-vă cu multă răbdare pentru că acele gusturi remarcabile nu se obțin în câteva minute, ci prin gătire la foc mic și îndelungat. Pentru scurtături, mai bine pregătiți repede în blender un sos pesto decât să gătiți niște paste în sos de roșii proaspete ce este încă acid.

Poate fi prea mult parmezan? Unii ar zice că nu, italienii ar zice că da. Gustul puternic al acestei brânze poate copleși celelalte gusturi, mai ales în preparate mai delicate. Așa că considerați-l mai curând ca pe un condiment, decât un ingredient principal. Și dacă tot ați folosit parmezanul, atunci păstrați coaja, nu o aruncați. Poate fi pusă în sosuri, pentru a le îmbogăți gustul, dar poate fi pusă și la fiert, pentru a obține o supă pe care să o folosiți la risotto în lipsa unei supe de bază.

Și nu în ultimul rând, nu supra-aglomerați un fel de mâncare. După cum ziceam, bucătăria italiană este despre simplitate. Câteva ingrediente sunt suficiente pentru a obține un fel de mâncare delicios.”, a încheiat chef Joseph Hadad.

Poate te interesează și: Joseph Hadad, rețetă delicioasă de gauffre: „Faceți asta pentru un rezultat și mai pufos”. Modul de preparare inedit al celebrului bucătar



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Andreea Cercel | Categorie: Retete


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience

pixel