Chef Joseph Hadad, condimentele pe care trebuie să le adaugi neapărat peste broccoli. Îi vor schimba total gustul

Data actualizării: | Data publicării:

Chef Joseph Hadad a dezvăluit cum poți îmbunătăți considerabil gustul broccoli-ului, când îl gătești.

Majoritatea copiilor sunt destul de reticenți, când vine vorba de broccoli. Forma sa diferită, culoarea verde, cât și gustul ceva mai neobișnuit îi poate face să respingă din prima această legumă, care are multiple beneficii pentru sănătate. Dacă și tu te afli în această situație, nu trebuie să renunți din prima, ci trebuie să găsești diferite metode prin care să „camuflezi” această legumă în meniul piticilor. Există, astfel, câteva trucuri excelente prin care poți face asta, iar Joseph Hadad a dezvăluit câteva dintre cele mai apetisante metode, care îi vor cuceri pe copii.

„Dacă copiii nu prea sunt încântați de această legumă și totuși vreți să o includeți în alimentația lor, găsiți moduri gustoase de a o camufla. Fie o amestecați într-un stir-fry de legume crocante gătite în stil asiatic. 

Fie faceți broccoli pane. Mai puteți face și un piure combinat de cartofi cu broccoli, pe care să îl serviți ca atare sau transformat și el în gnocchi sau chifteluțe umplute cu brânză. O altă abordare interesantă a piureului de broccoli este amestecarea lui cu o brânză tare (tip cașcaval, parmezan, etc) și punerea lui pe felii de pâine integrală, care apoi să fie date la gratinat la cuptor. Ies niște bruschette delicioase. Și să nu uităm de supa-cremă.”, a scris Joseph Hadad pe blogul său personal.

Citește și: Băutura cu cei mai mulți antioxidanți. Scade mortalitatea cu 17%. Dr. Mihail Pautov: „În plus, are zero calorii”

Condimentele pe care trebuie să le adaugi peste broccoli

Există, de asemenea, și câteva condimente excelente ce pot fi adăugate peste broccoli, pentru a obține astfel gusturi și arome noi. Așadar, nu te rezuma doar la clasica sare, ci încearcă să fii cât mai creativ cu tot felul de variante interesante. Tot Joseph Hadad este cel care ne inspiră și în acest sens și dezvăluie mai multe variante ideale. 

„Iar dacă vorbim de broccoliul cel mai simplu de mâncat, să nu uităm de asezonarea sa. Fie că este pregătit la aburi, în apă sau la cuptor, are nevoie de multă sare. Iar pentru o combinație ideală, trebuie să fie însoțit și de o grăsime și un acid. Iar de aici, puteți fi creativi cu restul condimentelor adăugate. Puteți pleca de la sare, ulei de măsline și zeamă de lămâie presărate deasupra și să adăugați oregano, de exemplu. Sau ulei de susan, oțet de orez și sos sriracha. 

Dar ce ați zice de combinația de paprika afumată și pulbere de usturoi amestecată cu ulei de măsline și zeamă de lămâie și broccoliul tăvălit prin acest sos? Sau poate zaatar ori amestec de ierburi de Provence. Și alte sosuri clasice merg puse peste broccoli, cum ar fi un tzatziki sau maioneză, dacă acesta este rece.”, a continuat acesta.

Te-ar putea interesa și: Remediul mănăstiresc pentru sănătatea oaselor și articulațiilor. Combate osteoporoza și reduce inflamația: „Se ia câte o linguriță dimineața”



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Andreea Cercel | Categorie: Retete


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience

pixel