Cheesecake cu căpșuni și mascarpone. Un desert ideal pentru zilele de vară

Cheesecake, foto Unsplash/ autor: Kalisha Ocheni
Descriere foto: Cheesecake, foto Unsplash/ autor: Kalisha Ocheni

Această rețetă de cheesecake cu căpșuni și mascarpone este simplă de preparat dar și delicioasă. Află cum o poți prepara chiar tu. 

Ingrediente:


Pentru blat

220 g biscuiți 

120 g unt 

 

Pentru umplutură

250 g mascarpone 

220 g brânză de vaci 

150 g smântână 

2 ouă 

100 g zahăr 

esență de vanilie

 
Pentru topping 

250 g căpșuni 

100 g zahăr 


Mod de preparare: 


Biscuiții vor fi mărunțiți și amestecați cu untul. Această compoziție trebuie pusă într-o tavă cu pereți detașabili și tapetată cu hârtie de copt. Dăm la cuptor pentru 10 minute. 

Brânza va fi mixată cu smântâna și mascarpone. Peste adăugăm ouăle, zahărul și esența. Această compoziție va fi adăugată peste blatul de biscuiți și dăm din nou la cuptor pentru 40-45 de minute. 

Căpșunile se fun la foc cu zahărul. Lași până se îngroașă, ca pentru gem. Torni acest topping peste cheesecake și dai la frigider pentru cel puțin o oră. 


Poftă bună!



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Bianca Moldoveanu | Dată: 27 iun, 22:08 | Categorie: Retete
Get it on App Store Get it on Google Play