Charlie Hebdo, caricatură controversată cu Meghan Markle și regina Elisabeta a ll-a

Data actualizării: | Data publicării:
Coperta revistei Charlie Hebdo. foto Instagram
Descriere foto: Coperta revistei Charlie Hebdo. foto Instagram

Charlie Hebdo, celebra revistă franceză de satiră, a publicat pe prima pagină o caricatură care a stârnit revoltă la nivel mondial. Caricatura o înfățișează pe Meghan Markle în rolul lui George Floyd, afro-americanul care a murit sufocat, după ce un polițist i-a ținut genunghiul pe gât timp de aproape 9 minute. 

Charlie Hebdo a stârnit o nouă revoltă internațuinală. Pe coperta revistei franceze de satiră apar regina Elisabeta a ll-a și Meghan Markle, într-o postură controversată. 

După interviul acordat jurnalistei Oprah Winfrey, în care Meghan Markle a sugerat că ar fi fost supusă unor atacuri rasiste în cadrul familiei regale, jurnaliștii de la celebra revistă franceză au refăcut scena incidentului din America, în care George Floyd și-a pierdut viața, după ce un polițist i-a ținut genunchiul pe gât timp de 8 minute și 46 de secunde. În caricatura revistei franceze, o putem vedea pe Meghan Markle în postura lui George Floyd, iar pe regina Elisabeta a ll-a a Marii Britanii, în rolul polițistului care imobilizează cu ajutorul genunchiului. 


„De ce a părăsit Meghan Markle palatul regal?” este titlul primei pagini, urmat de răspunsul ducesei: „Pentru că nu pot să respir!” (făcând aluzie la ultimele cuvinte ale afro-americanului ucis de polițist). 

 

Caricatura a strârnit revolta în toată lumea. Halima Begum, directoarea unei asociații antirasism din Marea Britanie a menționat pe contul său de Twitter că „este greșit din orice punct de vedere!”.

 



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Veronica Mavrodin | Categorie: International


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience

pixel