Celine Dion, diagnosticată cu un sindrom crunt. Artista, nevoită să-și anuleze toate concertele

Data actualizării: | Data publicării:

Celine Dion le-a vorbit sincer fanilor despre ultimul diagnostic dureros pe care l-a primit.

Celine Dion a fost diagnosticată cu o afecțiune neurologică rară, sindromul "Stiff Person", care îi face mușchii să se încordeze necontrolat.

Afecțiunea, care afectează una din un milion de persoane, îi lasă în cele din urmă pe cei care o suferă ca niște "statui umane", deoarece blochează progresiv corpul în poziții rigide, lăsându-i pe cei care suferă în imposibilitatea de a merge sau de a vorbi, notează dailymail.

Deși nu există un tratament pentru această boală, există tratamente pentru a încetini progresia, Celine dezvăluind că face tot ce poate pentru a minimiza simptomele. 

Cântăreața, în vârstă de 54 de ani, s-a adresat fanilor săi într-o postare lacrimogenă pe Instagram, joi, când a dezvăluit că a fost nevoită să își amâne turneul european.  

 

Celin Dion, primele declarații despre acest diagnostic dur

"Bună ziua tuturor, îmi pare rău că mi-a luat atât de mult timp să vă contactez. Mi-e dor de voi toți atât de mult și abia aștept să fiu pe scenă și să vorbesc cu voi în persoană. După cum știți, am fost întotdeauna o carte deschisă și nu am fost pregătită să spun nimic înainte, dar acum sunt pregătită. Mă confrunt de mult timp cu probleme de sănătate și mi-a fost foarte greu să mă confrunt cu provocările mele și să vorbesc despre tot ceea ce am trăit.  

Recent, am fost diagnosticat cu o tulburare neurologică foarte rară, numită sindromul persoanei rigide, care afectează unul din un milion de oameni. Deși încă mai învățăm despre această afecțiune rară, acum știm că aceasta este cauza tuturor spasmelor pe care le aveam.”, a început Celin Dion să le spună fanilor. 

Explicând în detaliu impactul pe care această afecțiune l-a avut asupra ei, Celine a continuat prin a le spune fanilor că este nevoită să își anuleze toate concertele din perioada următoare.

"Din păcate, aceste spasme afectează fiecare aspect al vieții mele de zi cu zi, provocând uneori dificultăți atunci când merg și nepermițându-mi să îmi folosesc corzile vocale pentru a cânta așa cum sunt obișnuită. Mă doare să vă spun astăzi că acest lucru înseamnă că nu voi fi pregătită să îmi reiau turneul din Europa în februarie. 

Am o echipă grozavă de medici care lucrează alături de mine pentru a mă ajuta să mă fac bine și copiii mei prețioși care mă susțin și mă ajută. Muncesc din greu cu terapeutul meu de medicină sportivă în fiecare zi pentru a-mi recăpăta forța și capacitatea de a performa din nou, dar trebuie să recunosc că a fost o luptă. Tot ceea ce știu este că am cântat toată viața mea și este ceea ce îmi place cel mai mult să fac.”, a mai spus artista.

Celine Dion, imagine rară alături de copiii săi. Cum au transformat-o probleme de sănătate: „Ne rugăm”

 

„Am speranța că sunt pe drumul spre recuperare”

Artista își dorește mai mult ca niciodată să fie din nou pe scenă, în fața publicului, însă spună că în această perioadă tot ceea ce poate să facă este să se recupereze cât mai bine posibil.

„Pentru ca eu să ajung din nou la voi, nu am de ales decât să mă concentrez pe sănătatea mea în acest moment și am speranța că sunt pe drumul spre recuperare. Vreau să vă mulțumesc foarte mult pentru urările, dragostea și sprijinul vostru pe rețelele mele de socializare. Acest lucru înseamnă foarte mult pentru mine.  Aveți grijă de voi înșivă. Să fiți sănătoși. Vă iubesc atât de mult și sper din tot sufletul să vă pot revedea foarte curând.”, a mai spus Celine Dion.



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Andreea Cercel | Categorie: International


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience

pixel