Cele mai periculoase cocktailuri pentru inima ta. Trebuie să le eviți de acum

Sursa foto: pexels.com
Descriere foto: Sursa foto: pexels.com

Există câteva cocktailuri care pot cauza în proporții destul de mare inimii.

Fie că te întâlnești cu prietenii în oraș, fie că te bucuri de câteva beri la un grătar în familie sau pur și simplu te relaxezi la sfârșitul unei zile lungi cu un pahar de vin, pentru majoritatea adulților, este destul de greu consumul alcoolului cu moderație. Dar, pe măsură ce înaintezi în vârstă, s-ar putea să te gândești mai mult la sănătatea inimii tale și să te întrebi dacă alcoolul poate face parte dintr-o dietă sănătoasă.

Bineînțeles, fiecare individ are propriile preocupări unice în ceea ce privește inima și prevenirea bolilor și ar trebui să vă consultați întotdeauna medicul , pentru a ține cont de istoricul personal de sănătate și de riscuri. Totuși, există câțiva factori generali la care toată lumea ar trebui să fie atentă atunci când vine vorba de sănătatea inimii și de alcool, cum ar fi cantitatea de zahăr adăugat, de grăsimile saturate din băutură, de câte băuturi consumați și frecvența cu care consumați alcool, potrivit eatthis.com

Ce băuturi trebuie să eviți, dacă ai probleme cu inima

1. Rom și cola

"Orice băutură cu acid va fi nesănătoasă pentru inima ta", spune Young, medic specialist. "Cercetări considerabile au găsit o legătură între consumul de sucuri și o creștere a bolilor de inimă și a mortalității."

De fapt, un studiu francez recent publicat în Journal of the American College of Cardiology a constatat faptul că cei care au băut în mod constant fie băuturi cu acid obișnuite, fie băuturi cu acid dietetice, au un risc mai mare de accident vascular cerebral și alte forme de boli de inimă, decât cei care nu consumă aceste băuturi.

Cu alte cuvinte, fie că este vorba de Coca-Cola obișnuită sau dietetică, limitarea consumului de băuturi alcoolice amestecate cu acestea poate ajuta sănătatea inimii în timp.

 2. Pina Colada

"Acestea sunt făcute cu rom, suc de ananas, lapte de cocos și cremă de nucă de cocos, și nu numai că sunt bogate în zahăr, dar crema de nucă de cocos este bogată în grăsimi saturate", spune Young.

Deși mulți oameni presupun că produsele pe bază de nucă de cocos sunt întotdeauna mai sănătoase, este important să consumați ulei și cremă de cocos cu moderație dacă aveți grijă de sănătatea inimii. Acest lucru se datorează faptului că conținutul său de grăsimi saturate este mai mare, iar grăsimile saturate sunt cunoscute pentru că cresc colesterolul LDL (colesterolul "rău") dacă sunt consumate în exces în mod regulat. În timp, un nivel mai ridicat de colesterol LDL poate contribui la complicații cardiace.

3. Long Island 

Băuturile Long Island sunt pline de zahăr și calorii. Acestea conțin un amestec de alcool împreună cu sirop, cola și amestec dulce-acrișor. Amestecul de alcool, zahăr și conținut ridicat de calorii este nesănătos pentru inimă.", spune Young.


Puteți încerca în schimb să amestecați bourbon sau tequila cu apă minerală și niște lime.  

4. Daiquiri înghețat

"Daiquiris sunt pline de calorii și zahăr în proporții destul de mari, ceea ce le face să fie și mai dense din punct de vedere valoric decât își dau seama oamenii", spune Young.

Deci, da, pot fi delicioase și răcoritoare, dar conținutul de zahăr al acestora se adună destul de repede, mai ales dacă ai de gând să te răsfeți cu mai mult de unul.

Potrivit Harvard Health, consumul de prea mult zahăr adăugat poate duce la lucruri precum inflamația cronică și tensiunea arterială ridicată, ceea ce poate avea un impact negativ asupra sănătății inimii tale. Dacă aveți chef de un cocktail răcoritor, cu fructe, întrebați barmanul dacă oferă opțiuni light sau cu conținut scăzut de zahăr.

 Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Andreea Cercel | Dată: 11 aug 2022, 20:40 | Categorie: Sanatate


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience