Cele mai comune motive de ceartă în căsnicie. Lidia Fecioru: „Sunt pe primul loc atunci când vorbim despre conflictele dintr-o familie”

Data publicării:
Lidia Fecioru. Captură video: YouTube/Adevaruri ascunse
Descriere foto: Lidia Fecioru. Captură video: YouTube/Adevaruri ascunse

Bioenergoterapeutul Lidia Fecioru a dezvăluit care sunt motivele pentru care cuplurile se ceartă cel mai des și cum să facem să evităm aceste discuții.

 

Lidia Fecioru a vorbit în cadrul emisiunii „Adevăruri Ascunse” despre cele mai comune motive de ceartă într-o căsnicie.

1. Banii

„Banii sunt pe primul loc atunci când vorbim despre conflictele dintr-o familie. Nu rudele, ci banii. Dacă nu sunt bani, atunci încep să fie ajutați de părinți și acolo începe cearta

Soacrele trebuie să înţeleagă că nevasta lui este iubirea vieţii lui. În conflicte, bărbații trebuie să ţină cu soţiile lor, nu cu mama, chiar dacă soția greșește și mama are dreptate. Nu îi spui soţiei nimic față de soacră.

Abia după ce s-a terminat conflictul îi spui că mama a avut, de fapt, dreptate. Pentru mulţi dintre tineri, părinţii au ajuns să nu mai conteze şi nu este în regulă ce se întâmplă. Ne pierdem rădăcinile aşa. În viaţa, nu există prieteni, doar mama şi tata. Ceilalţi sunt trecători, dar părinţii rămân mereu alături de tine. 

Discuţiile apar când nu sunt bani sau când nu se pune la punct o înțelegere. Ar fi bine plătească amânoi într-o relație, să se facă un cont comun, în care fiecare dintre parteneri pune o sumă de bani. Lucrurile se aşează foarte bine după”, a dezvăluit Lidia Fecioru, în cadrul emisiunii „Adevăruri ascunse”.

Te-ar putea interesa și: Planta minune care scade glicemia, curăţă ficatul, dar te scapă și de insecte. Lidia Fecioru: „Este aur curat”

Cearta în public, în preajma rudelor

„Atunci când apare o discuţie, nu ne certăm de faţă cu ceilalţi. Nu spunem că mama are dreptate. Abia după ce au pelcat mamele vă certați și puneți lucrurile la punct. Este o regulă importantă”, a spus Lidia Fecioru.

Munca în gospodărie

„Munca în gospodărie este un alt motiv de ceartă într-un cuplu. Bărbatul face multe în gospodărie dacă știi să-l iei. Bărbatul trebuie luat încet, nu să-i ordoni. Îl poţi atrage şi prin glumă să te ajute, să facă ceva în gospodărie. Nu trebuie să ajungi la ceartă că nu face nimic. Trebuie să-i explici. 

Femeile au un neuron sau un nerv în plus. Ele au simţul esteticului, bărbaţii nu prea îl au. Ele au şi imaginaţie, cum să aşeze lucrurile prin casă. Ele sunt practice, ei sunt executanţii. Nu trebuie ca atunci când partenerul face ceva să-i zici că nu-ți place ce a făcut. Din această cauză se strică şi viaţa intimă între cei doi”, a declarat Lidia Fecioru.

Copiii

„Copiii, alt motiv de ceartă. Femeile muncesc mai mult atunci când apar copiii. Ele nu prea mai au libertate şi multe lucruri dispar din viaţa lor, din obiceiurile lor. Partenerii trebuie să facă cu rândul în ceea ce priveşte grija faţă de copil. Discuțiile din cauza copiilor apar pentru că noi vrem să trăim ca înainte, dar nu se mai poate.

Când se mai domoleşte pasiunea, unele cupluri îşi dau seama că viaţa lor intimă nu mai are importanţă. Fac asta doar ca să fie, nu mai apare dorința. Oamenii nu prea discută despre asta, pentru că este un subiect greu de abordat, ceea ce nu este în regulă", a mai precizat bioenergoterapeutul Lidia Fecioru.

Te-ar putea interesa și: Șapte lucruri pentru care nu este nevoie să-ți ceri scuze. Lidia Fecioru: „Fiecare face ce vrea. Nu poți să impui omului”Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Valentina Miu | Categorie: Lifestyle


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience

pixel