Cele mai bune sfaturi pentru a scăpa de mirosul neplăcut de usturoi și ceapă din gură

Data publicării:
Imagine cu caracter ilustrativ, sursa unsplash
Descriere foto: Imagine cu caracter ilustrativ, sursa unsplash

Dincolo de  guma mentolată sau de spray-ul de gură, există soluții naturale mai eficiente să scapi de respirația cu miros de usturoi.

Toată lumea are uneori respirație urât mirositoare. Multe lucruri, de la alimentele pe care le consumați până la condițiile de sănătate care stau la baza respirației, pot cauza respirația urât mirositoare (halitoză). Doi dintre cei mai puternici infractori culinari sunt usturoiul și ceapa, mai ales atunci când sunt consumate crude. Ceapa și usturoiul sunt membri ai familiei allium. Au o compoziție similară și conțin mulți dintre aceiași compuși de sulf.

Compușii de sulf dau alimentelor aroma lor distinctivă. De asemenea, aceștia eliberează gaze distinctive atunci când sunt tăiate sau pasate și se amestecă cu bacteriile care emit gaze, provocând o respirație cu miros neplăcut.

Usturoiul și ceapa pot continua să provoace respirație urât mirositoare timp de câteva ore după o masă. Ca parte a procesului de digestie, subprodusele lor sunt absorbite în fluxul sanguin și transportate în plămâni, dând respirației urât mirositoare un bis.

Dar respirația urât mirositoare nu este un motiv pentru a evita usturoiul și ceapa. Beneficiile lor pentru sănătate merită și este posibil să contracarezi efectul lor urât mirositor.

Iată cum puteți să scăpați de mirosul neplăcut de ceapă și usturoi din gură:

1. Consumați produse precum merele, spanacul sau menta

Dacă aveți o masă deosebit de bogată în usturoi, mâncați mere la desert sau mestecați frunze proaspete de mentă. Un studiu a indicat că compoziția chimică a merelor crude sau încălzite, a salatei și a mentei a ajutat la diminuarea respirației de usturoi. Ceaiul verde fierbinte și sucul de lămâie pot fi, de asemenea, de ajutor.

 

2. Spălați-vă pe dinți și folosiți ața dentară după ce mâncați

O mare parte din bacteriile care cauzează respirația urât mirositoare trăiesc sub linia gingivală și în acumularea de placă pe dinți. Periajul și folosirea aței dentare după ce ați mâncat ceapă sau usturoi pot ajuta la eliminarea bacteriilor care cauzează mirosul, precum și a reziduurilor alimentare.

Folosirea unei periuțe de dinți electrice vă poate ajuta să vă periați sub linia gingiei și să reduceți placa bacteriană. Acest lucru menține respirația mai proaspătă pentru o perioadă mai lungă de timp. Este, de asemenea, util să periați ușor cerul gurii și limba, atât cât poate ajunge o periuță de dinți.

3. Utilizați uleiuri esențiale

Uleiurile esențiale pot fi adăugate la apa de gură pe bază de alcool. Pe lângă faptul că împrospătează respirația, unele au și proprietăți antibacteriene. De asemenea, vă puteți face propria apă de gură de casă cu uleiuri esențiale și un ulei purtător (nucă de cocos, migdale dulci sau măsline).

Uleiurile esențiale cu beneficii dovedite pentru eliminarea respirației urât mirositoare includ:

mentă
rozmarin
smirnă
eucalipt

4. Rămâneți hidratat

Consumul de lichide din abundență pe parcursul zilei poate fi o strategie excelentă pentru a ține la distanță respirația urât mirositoare. Acest lucru se datorează parțial faptului că o gură uscată poate crește producția de sulf, ceea ce poate duce la respirație urât mirositoare. De asemenea, poate preveni deshidratarea și se poate asigura că ești capabil să produci suficientă salivă.În plus, consumul de apă sau de alte lichide poate ajuta la clătirea gurii pentru a elimina orice particule de alimente sau bacterii persistente, ambele putând contribui la apariția mirosului.

5. Bea ceai verde

Beți o ceașcă fierbinte de ceai verde după masă pentru a reduce temporar mirosul până când puteți ajunge la baie pentru a vă spăla pe dinți.

Într-un studiu din 2014, 15 participanți au folosit o apă de gură cu catehină din ceai verde și au constatat că este comparabilă cu apa de gură antiseptică în ceea ce privește eficiența antiplacă. Potrivit unei alte revizuiri a studiilor, ceaiul verde a fost capabil să reducă respirația urât mirositoare și să prevină creșterea bacteriilor, potrivit healthline.com



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Romina Băluță | Categorie: Sanatate


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience

pixel