Cele mai bune sfaturi de siguranță pentru a conduce pe ploaia înghețată. Ce trebuie să faci

Data publicării:
Imagine cu caracter ilustrativ, sursa pixabay
Descriere foto: Imagine cu caracter ilustrativ, sursa pixabay

Iarna și-a intrat în drepturi în majoritatea zonelor țării, iar în unele județe oamenii au parte de ploi. Greul pică astfel pe șoferii care au parte de fenomenele extreme specifice sezonului rece.  O condiție extrem de periculoasă apare atunci când începe să cadă ploaie înghețată.

 

Ce este ploaia înghețată?

Ploaia înghețată apare atunci când ploaia îngheață la contactul cu o suprafață rece, formând un strat de gheață. 

 

Este periculos să conduci pe ploaie înghețată?

Atunci când ploaia înghețată atinge solul, formează un strat de gheață pe șosea. Acest lucru creează condiții de conducere alunecoase care fac ca vehiculul dumneavoastră să fie predispus la alunecare și derapaj. Spre deosebire de zăpadă, care este foarte vizibilă cu ochiul liber, ploaia înghețată poate fi nedetectabilă și periculoasă. Deoarece aceste condiții sunt mai puțin vizibile, ele pot fi de fapt mai periculoase pentru a conduce decât condițiile mai vizibile, cum ar fi zăpada.

 

Sfaturi de siguranță pentru a conduce pe ploaie înghețată:
 

1. Rămâneți acasă dacă puteți!

Cea mai bună soluție pentru a face față oricărei condiții periculoase la volan este să optezi pentru a sta acasă și să eviți să conduci, dacă este posibil. 

 

2. Nu vă grăbiți.

Dacă trebuie să conduceți, conduceți încet. Ploaia înghețată creează un strat alunecos de gheață pe șosea, care poate fi deosebit de periculos la frânare, provocând deraparea mașinii dumneavoastră. Conduceți încet pentru a evita frânarea.

 

3. Lăsați spațiu.

Deoarece frânarea este dificilă atunci când conduceți pe ploaia înghețată, asigurați-vă că acordați un spațiu suplimentar vehiculului din fața dumneavoastră.

 

4. Acordați-vă timp suplimentar.

Pentru că veți conduce încet, eliminați stresul călătoriei dându-vă timp suplimentar pentru a ajunge la destinație. În aceeași ordine de idei, respectați camioanele cu nisip și sare și încercați să nu vă frustrați dacă ajungeți în spatele lor pe șosea. Acestea contribuie la creșterea siguranței drumului și faptul că circulați în spatele lor vă poate face călătoria mai puțin înșelătoare.

 

5. Folosiți ștergătoarele de parbriz și lichidul de parbriz.

Ploaia înghețată are tendința de a se acumula pe parbrizul tău, scăzând vizibilitatea în ceea ce este deja o situație de condus periculoasă. Împiedicați ploaia înghețată să se formeze pe parbrizul dvs. utilizând ștergătoarele și lichidul.

 

6. Echipați-vă mașina cu anvelope de iarnă.

Proiectate cu benzi de rulare mai adânci, anvelopele de iarnă sunt special concepute pentru a ușura conducerea pe zăpadă și gheață! Dacă locuiți într-o regiune care se confruntă în mod regulat cu zăpadă și gheață, s-ar putea să considerați că anvelopele de iarnă merită investiția.

 

7. Țineți la îndemână o trusă de siguranță.

Atunci când vă pregătiți vehiculul pentru iarnă, este important să nu uitați să vă refaceți trusa de siguranță pentru iarnă. Unele articole pe care ați putea lua în considerare să le aveți la îndemână includ: o perie de zăpadă, o lopată mică, mănuși, potrivit blog.nycm.com

 

 Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Romina Băluță | Categorie: Lifestyle


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience

pixel