Cele mai bune sfaturi care te ajută să ai răcoare în casă, în zilele caniculare. Trebuie să le încerci

Sursa foto: unsplash, autor Karthik Swarnkar
Descriere foto: Sursa foto: unsplash, autor Karthik Swarnkar

Temperaturile au crescut considerabil, iar căldura ne topește, la propriu. Află mai jos cum să te răcorești în zilele caniculare. 

1. Trageți jaluzelele

Țineți jaluzelele închise, în special la ferestrele orientate spre nord și vest, pentru a vă răci semnificativ locuința. Mai bine încă, investiți în niște perdele de blocaj pentru a vă proteja casa de soarele aspru de vară.

2. Blocați căldura

Oprirea căldurii care intră în casa dvs. în primul rând înseamnă să cheltuiți mai puțin pe răcire. Umbriți ferestrele și pereții folosind acoperiri exterioare, cum ar fi jaluzelele, copertinele sau plantele mari în ghiveci. Plantați copaci cu frunze caduce care fac umbră casei dvs. vara, dar care lasă totuși soarele să pătrundă iarna. Dacă aveți posibilitatea, investiți în vopsirea ferestrelor și îmbunătățiți izolația tavanului - aceasta va ajuta la menținerea căldurii și iarna.

3. Reglați ventilatoarele de tavan

Uneori s-ar putea să simțiți că ventilatoarele de tavan doar împing aerul cald în jurul casei dvs. în loc să îl răcească. Ei bine, nu vă înșelați - ventilatoarele care nu se rotesc în sens invers acelor de ceasornic pot face exact asta!

Reglați-vă ventilatoarele de tavan să se rotească în sens invers acelor de ceasornic vara pentru a împinge aerul direct în jos, ajutând la crearea unui efect de răcire, iar iar iarna în sensul acelor de ceasornic pentru a trage aerul rece în sus. Pe vreme mai caldă, setați viteza ventilatorului la nivel înalt, iar pe vreme mai rece funcționează cel mai bine la nivel scăzut. Ventilatoarele de tavan pot fi folosite și ca o completare la alte tipuri de răcire, astfel încât verificarea rotației lor în direcția corectă poate face o diferență enormă în ceea ce privește temperatura din casa dumneavoastră.

4. Închideți ușile și etanșați golurile

Închideți ușile de la camerele pe care nu le folosiți pentru a păstra aerul rece acolo unde aveți cea mai mare nevoie de el. Etanșați golurile din jurul ușilor și ferestrelor și folosiți dispozitive de excludere a curenților de aer pentru a vă asigura că aerul rece nu poate scăpa.

Notă: aparatele de aer condiționat prin evaporare vor fi mai eficiente dacă deschideți unele uși și ferestre pentru a crește fluxul de aer prin casă.

6. Petreceți seara

Închiderea ferestrelor și rămânerea în casă poate fi o idee excelentă în timpul zilei, dar când se răcește seara, este posibil să doriți să vă deschideți casa pentru a vă răcori locuința în mod natural - asigurați-vă doar că ați încuiat-o peste noapte! Gătitul cinei în curtea din spate sau în parc poate fi o alternativă mai răcoroasă decât să stai într-o bucătărie aburindă, de asemenea, așa că profită de o briză răcoroasă atunci când poți, potrivit environment.sa

6. Puneți un prosop ud în jurul gâtului

Sorbiți băuturi reci ca gheața, aplicați o cârpă umedă pe gât și pe alte puncte de presiune de pe corp sau faceți un duș rece pentru a vă răcori corpul fără a fi nevoie să porniți aparatul de aer condiționat.

7. Luați un ventilator

Nu aveți aer condiționat? Nu vă faceți griji! Un bol de gheață poziționat inteligent este tot ce ai nevoie pentru a transforma un ventilator într-o mașină de ceață rece. Așezați un castron sau o cratiță puțin adâncă de gheață în fața unui ventilator pentru o briză rece ca gheața care nu va sparge banca.

8. Alegeți bumbacul

Țesăturile din bumbac sunt super respirabile și ajută la răcirea corpului. Purtați haine lejere, largi, din țesături respirabile, cum ar fi bumbacul, și echipați-vă patul cu cearceafuri din bumbac.

9. Schimbați-vă becurile

Dacă aveți probleme cu răcirea locuinței și nu vă puteți da seama de ce, becurile cu incandescență ar putea fi de vină. Aceste becuri au fost scoase din uz în Australia cu ani în urmă, dar multe case încă le folosesc. Ele produc multă căldură, așa că trecerea la becuri economice poate ajuta la răcirea casei și la economisirea costurilor cu energia - este o situație în care toți au de câștigat!Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Romina Băluță | Dată: 29 iun 2023, 19:04 | Categorie: Lifestyle


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience