Cele mai bune moduri de a proteja animalele de companie în timpul iernii. Sfatul medicilor veterinari

Data actualizării: | Data publicării:
Sursa foto: unsplash, autor Flavio Gasperini
Descriere foto: Sursa foto: unsplash, autor Flavio Gasperini

Iarna este un anotimp rece. Asigurați-vă că patrupezii familiei dvs. rămân în siguranță și la căldură, urmând aceste instrucțiuni simple.

1. Păstrați animalele de companie la adăpost

Țineți animalele de companie în casă, alături de dumneavoastră și de familie. În niciun caz nu trebuie lăsate pisicile de companie în aer liber, chiar dacă acestea umblă afară în alte anotimpuri. Câinii sunt mai fericiți atunci când sunt scoși frecvent afară pentru plimbări și exerciții fizice, dar sunt ținuți în casă în restul timpului. Nu lăsați animalele de companie în aer liber atunci când temperatura scade.

Dacă câinele tău se află afară o mare parte din zi, indiferent de motiv, trebuie să fie protejat de un adăpost uscat, fără curent de aer, care este suficient de mare pentru a-i permite să se miște confortabil, dar suficient de mic pentru a reține căldura corpului. 

Animalele de companie care petrec mult timp în aer liber au nevoie de mai multă hrană iarna, deoarece menținerea căldurii epuizează energia. Verificați în mod regulat vasul de apă al animalului dumneavoastră de companie pentru a vă asigura că apa este proaspătă și neînghețată. Folosiți boluri de plastic pentru mâncare și apă; atunci când temperatura este scăzută, limba animalului dvs. de companie se poate lipi și îngheța de metal.

2. Împachetați, ștergeți

Indiferent de temperatură, răcirea vântului poate amenința viața unui animal de companie. Pielea expusă de pe nas, urechi și labe sunt expuse riscului de degerături și hipotermie în timpul valurilor de frig extrem. Din acest motiv, câinii cu părul scurt se simt adesea mai confortabil purtând un pulover - chiar și în timpul plimbărilor scurte.

Sarea de stâncă și alte substanțe chimice folosite pentru a topi zăpada și gheața pot irita pernuțele picioarelor animalului dumneavoastră de companie. Ștergeți toate lăbuțele cu un prosop umed înainte ca animalul dvs. de companie să le lingă și să își irite gura.

3. Îndepărtarea otrăvurilor comune

Antigelul este o otravă mortală, dar are un gust dulce care poate atrage animalele și copiii. Ștergeți imediat orice deversare de antigel și păstrați-l, ca toate substanțele chimice de uz casnic, departe de îndemână. Lichidele de răcire și antigelul fabricate cu propilenglicol sunt mai puțin toxice pentru animalele de companie, animalele sălbatice și familie.

Câinii sunt deosebit de expuși riscului de intoxicare cu sare în timpul iernii, din cauza sării gemene folosite în multe zone - adesea atunci când o ling pe labele lor după o plimbare. Depozitați sarea de degivrare într-un loc sigur și ștergeți labele câinelui dumneavoastră, chiar și după plimbări scurte. Dacă câinele dumneavoastră ingerează sare gemă, apelați imediat la un medic veterinar.

4. Protejați animalele de exterior

Dacă în zona dumneavoastră există pisici în aer liber, fie că sunt animale de companie deținute sau pisici comunitare, nu uitați că acestea au nevoie de protecție împotriva intemperiilor, precum și de hrană și apă. Este ușor să le dați o mână de ajutor.

Vă puteți face propriul adăpost pentru pisici rapid și ușor cu o cadă de plastic.

Mașinile sunt unul dintre multele pericole pentru animalele mici - motoarele calde din mașinile parcate atrag pisici și animale sălbatice mici, care se pot strecura sub capotă. Pentru a evita rănirea animalelor ascunse, bateți în capota mașinii pentru a le speria înainte de a porni motorul.

De asemenea, puteți contribui la asigurarea siguranței proprietății dvs. pentru căprioare în timpul iernii așteptând până după prima săptămână din decembrie pentru a înșira luminițe, iar după aceea, numai pe copacii cu diametrul de peste 15 centimetri. Înainte de prima zăpadă, ar trebui, de asemenea, să depozitați materialele de agrement de vară, cum ar fi hamacele și leagănele, potrivit humanesociety.org

 Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Romina Băluță | Categorie: Sanatate


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience

pixel