Cele mai bune moduri de a construi încrederea conversațională cu copiii tăi. Îi ajută să se deschidă în fața ta

Sursa foto: unsplash, autor Robert Collins
Descriere foto: Sursa foto: unsplash, autor Robert Collins

Există întrebări eficiente pe care le poți pune copiilor pentru a avea genul de conversații profunde pe care le-ai sperat. Înainte de a ajunge la întrebări, trebuie să ne gândim la câteva elemente importante ale conversației. Cele trei trucuri rapide de mai jos sunt cel mai bun punct de plecare.

1. Fă-ți timp singur cu copiii tăi pentru întrebările importante

Copiilor, în general, nu le plac surprizele, cu excepția cazului în care este vorba de bani, vacanțe sau mâncare. Și nimănui nu-i place să fie pus la punct cu alții care ascultă. Aveți grijă să nu le întindem o ambuscadă copiilor voștri atunci când vreți să vorbiți. Tratați-i cu aceeași politețe cu care i-ați trata pe adulți și stabiliți un loc și o oră pentru a discuta. Ei vor fi mai receptivi atunci când faceți acest lucru, deoarece vor simți și aprecia respectul dumneavoastră, yourtango.com


2. Fiți atenți la momentul în care începeți conversația

Nu aduceți în discuție întrebări importante atunci când copilul dvs. este obosit, flămând, iritat, îi vine ciclul, îl doare capul, are un referat de predat a doua zi dimineață la ora 8:00 sau poate că așteaptă pur și simplu un mesaj de la acel băiat de care s-a îndrăgostit.

Sincronizarea este extrem de importantă dacă sperați să aveți o conversație semnificativă.

3. Împărtășește, împărtășește, împărtășește

Împărtășește cele mai profunde sentimente, temeri și chiar secrete din copilărie în momentele potrivite din conversație, în timp ce pui întrebări.

Copiii dvs. trebuie să știe că sunteți om și că ați făcut și dvs. greșeli în timpul adolescenței. Vrem ca copiii noștri să ne vadă ca pe niște vase perfecte, dar adevărul este că ați fost odată copil și ați avut partea voastră de eșecuri și succese. Păstrarea realității cu copiii tăi te va face mai ușor de relaționat și mai accesibil, ajutându-i să se simtă nu iubiți, ci și ascultați și înțeleși.

Cinci întrebări pe care să le puneți dacă sunteți îngrijorat de copilul dumneavoastră și de consumul de substanțe

1. Se pare că în fiecare zi citesc povești despre substanțe contaminate încrucișat, inclusiv rețete de pe piața neagră care provoacă supradoze și pot fi fatale. Ați fost vreodată abordat de cineva care a vrut să încercați?


2. Ce se întâmplă în oraș? Sunt copiii împinși să consume droguri în locurile pe care le frecventați?

3. Ce părere ai despre ceea ce se întâmplă cu supradozele și cu copiii care iau pastile care nu le-au fost prescrise? 

4. Ți-am spus vreodată cum am experimentat când eram tânăr și ce m-a făcut să mă opresc?

5. Când vorbim despre chestiuni serioase, cum ar fi consumul de substanțe și dependența, cum pot fi și mai util pentru tine?

Cinci întrebări pe care trebuie să le puneți dacă vă îngrijorează faptul că copilul dumneavoastră este agresat sau intimidat

1. Pari trist în ultima vreme. Poate că citesc prea multe articole, dar ești hărțuit?

2. Cum se ocupă școala ta de bătăuși?

3. Am fost agresat în școala generală și am descoperit câteva modalități grozave de a scăpa de agresor. Pot să împărtășesc aceste amintiri cu tine?

4. Mi-ai spune dacă ai fi hărțuit?

5. Mi-ai spune dacă ai intimida pe cineva?

Citește și: What’s UP, motivul pentru care nu poate avea permis de conducere: „Sunt dependent de...”

Gabi Bădălău, primele declarații despre dosarul deschis împotriva Claudiei Patrășcanu: „Eu nu aveam drept”Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Romina Băluță | Dată: 29 aug 2023, 14:52 | Categorie: Lifestyle


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience