Rețetă de ciuperci umplute. Ușoare pentru siluetă și extrem de delicioase

Andrew Ridley, foto unplash
Descriere foto: Andrew Ridley, foto unplash

Când vine vorba de mâncare cu toții suntem pretențioși. În unele momente suntem nevoiți să avem grijă de silueta noastră. Astăzi vă prezentăm cea mai simplă și ușoară rețetă

Ciupercile sunt alimente care sunt considerate inamicele cancerului  și înlocuiesc carnea în diete. 

 

Ingrediente: 

750 g de ciuperci prospete, 125 g ceapă, 25 g pesmet, 100 ml ulei,  50 g mărar verde, 50 ml vin, 1g piper, 50 h cașcaval, 25 g usturoi, 50 g salată verde și 20 g sare. 

Proces tehnologic:

Cozile de ciuperci și ceapa se toacă mărunt. Cașcavalul se rade fin, iar mărarul și usturoiul se toacă la fel, dar foarte mărunt. 

Modul de preparare:

Ceapa și cozile de ciuperci se înăbușă în 50 ml de ulei și 100 ml de apă. Când a scăzut din lichid, se adaugă piper, pesmet, mărarul verde, sarea și usturoiul. Se amestecă compoziția și se lasă să se răcească. Într-o tavă unsă cu ulei (50 ml) se așează ciupercile umplute cu compoziția obțiunută. Se adaugă deasupra cașcaval și se introduce la cuptor circa 30 de minute. Spre sfârșit, se stropesc cu vin și cu jiul rezultat de șa frigare.

Servirea

Preparatul se servește cald sau rece, decorat  cu frunze de salată verde.

 

Autorul articolului: Florentina Arcu | Dată: 26 oct, 17:15 | Categorie: Retete
Get it on App Store Get it on Google Play