4 ALIMENTE care îți păstrează pielea strălucitoare și sănătoasă. Secretul pentru un ten fără imperfecțiuni

Data actualizării: | Data publicării:
Alimente pentru o piele strălucitoare, foto Unsplash/ autor: Kimia Zarifi
Descriere foto: Alimente pentru o piele strălucitoare, foto Unsplash/ autor: Kimia Zarifi

Consumul de fructe și legume proaspete este esențial pentru o piele sănătoasă. Acestea hrănesc pielea din interior spre exterior. 

Pielea are nevoie de o îngrijire specială mai ales în sezonul rece, când tenul este mult mai uscat. Aceste alimente îți vor oferi vitaminele și nutrienții de care pielea ta are nevoie pentru a fi strălucitoare și fără imprefecțiuni. 


Afinele

Fructele în culori stridente - cum ar fi afinele - conțin antioxidanți puternici, care sunt esențiali pentru o piele frumoasă. Afinele conțin antioxidanți numiți antociani, care sunt polifenoli (o clasă mai mare de antioxidanți). Consumul de alimente bogate în polifenoli oferă o protecție suplimentară împotriva efectelor nocive ale soarelui, cum ar fi îmbătrânirea prematură. 


Migdale și ulei de măsline

Vitamina E este importantă pentru menținerea sănătății pielii. Expunerea la lumină ultravioletă (UV) determină o reducere rapidă a vitaminei E, potrivit unui studiu din 2015 publicat în Biomolecule and Therapeutics . Vitamina E poate ajuta, de asemenea, la oprirea degradării colagenului. Colagenul este proteina structurală găsită în piele, care poate fi descompusă de lumina UV și face ca pielea să îmbătrânească. Migdalele conține 37 la sută din necesarul zilnic de vitamina E. Acestea pot fi amestecate cu rozmarin și ulei de măsline, pentru un tratament perfect pentru piele. 


Apa cu lămâie

Apa este foarte importantă pentru a vă menține pielea plină și rezistentă. Când corpul nu are suficientă apă, pielea suferă. Ridurile devin mai definite, iar pielea poate părea nesănătoasă. Coaja lămâii conține o substanță numită limonen, care, potrivit unui articol din 2000 publicat în Nutrition and Cancer , poate ajuta la protejarea împotriva unei forme de cancer de piele numit carcinom cu celule scuamoase. Cantitatea mare de vitamina C din lămâie și coajă ajută, de asemenea, la menținerea pielii strălucitoare și luminoasă.


Strugurii

Strugurii conțin un antioxidant numit resveratrol, care s-a dovedit că protejează celulele pielii împotriva efectelor soarelui și, de asemenea, protejează colagenul din piele, potrivit unui articol din 2011 publicat în Arhivele de Biochimie și Biofizică . Defalcarea colagenului îmbătrânește pielea și contribuie la un aspect lipsit de strălucire. Strugurii au, de asemenea, un conținut ridicat de apă, ceea ce este benefic pentru înlocuirea pierderii de umiditate și la îmbunătățirea fermității tenului. 

 

 



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Bianca Moldoveanu | Categorie: Sanatate


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience

pixel