Cele mai bune 4 alimente pentru slăbit. Te vor ajuta să scapi de kilogramele în plus

Data actualizării: | Data publicării:
Cartofi dulci, sursa pixabay/ autor PublicDomainPictures
Descriere foto: Cartofi dulci, sursa pixabay/ autor PublicDomainPictures

Aceste 4 alimente te vor ajuta să scapi de kilogramele în plus și să te bucuri de o siluetă de vis.

1. Dovleac


Dovleacul este bogat în beta-caroten, care este transformat în vitamina A în organism - un puternic antioxidant. O jumătate de cană de dovleac oferă 3,6 grame de fibre. Fibrele din dieta dvs. pot fi un bun indicator al succesului în pierderea în greutate. Un studiu din octombrie 2019 publicat în Journal of Nutrition a concluzionat că consumul de mai multe fibre a favorizat pierderea în greutate.


2. Merele


Merele sunt pline de fibre și sunt, de asemenea, bogate în apă și fitonutrienți, ceea ce le face un aliment ideal pentru slăbit. Este benefic să adăugați un măr pe zi în dieta dumneavoastră. Un studiu din 2015 a constatat că indivizii care au mâncat anumite fructe, cum ar fi merele au slăbit fără să facă modificări semnificative în dieta lor. Cercetătorii au ajuns la concluzia că fructele bogate în fibre au un efect pozitiv asupra pierderii în greutate.


3. Rodie


Culoarea lor intensă arată că sunt pline de nutrienți. Într-adevăr, rodiile au fost studiate pentru efectele lor antioxidante și antiinflamatorii.


4. Cartofi dulci


Cartofii dulci au un conținut scăzut de calorii (103 pentru o dimensiune medie) și au un procent impresionant de 15% din valoarea zilnică de fibre pe porție. Ceea ce face ca aceștia să fie un aliment ideal pentru scăderea în greutate este conținutul de apă - au între 62 și 75% apă, conform unui sutdiu din iunie 2019 în Food Science & Nutrition. 



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Bianca Moldoveanu | Categorie: Sanatate


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience

pixel