Cele două vitamine VITALE care îți îmbunătățesc memoria. În ce alimente le găsești

Data publicării:
Imagine cu rol ilustrativ, foto Unsplash/ Siora Photography
Descriere foto: Imagine cu rol ilustrativ, foto Unsplash/ Siora Photography

O dietă echilibrată e cheia atunci când vorbim de sănătate, dar două vitamine în mod particular îmbunătățesc memoria. Iată care sunt acestea: 

Două vitamina în mod special sunt vitale pentru memorie, mai ales pe măsură ce îmbătrânim. Iată care sunt acestea

Vitaminele B


Vitaminele B, în special B6, B12 și acid folic (B9), sunt importante pentru sănătatea nervilor și a celulelor roșii din sânge. Aceste vitamine se găsesc, în mod natural, în alimentele de origine animală – precum carne, pește, pasăre, ouă și produse lactate -, dar și în cereale fortificate, fasole și legume de culoare verde închis. Persoanele care au deficiență de vitamina B au adesea niveluri crescute de aminoacid homocisteină, o substanță care dăunează celulelor creierului și vaselor de sânge. Această afectare poate avea consecințe grave asupra cogniției și memoriei, în special la persoanele în vârstă.

Vitamina B12, în mod special, este esențială pentru o varietate de funcții din organism, inclusiv formarea globulelor roșii, sinteza ADN-ului și sănătatea neurologică. Există mai mulți factori care pot duce la deficiența de B12, pornind de la boala inflamatorie intestinală, până la intervenții chirurgicale gastrointestinale și o dietă vegetariană. Anemia pernicioasă (cunoscută și sub numele de anemia Biermer sau anemia Addison-Biermer,) este o anemie megaloblastică în care persoane în cauză nu are în stomac o proteină care ajută intestinele să absoarbă vitamina B12. Vârsta înaintată, în sine, este un factor de risc pentru deficiența de vitamina B12, deoarece, potrivit Institutului Național american de Sănătate, aproximativ 10 până la 30% dintre adulții în vârstă nu produc suficient acid gastric pentru a facilita absorbția adecvată a B12.

 

Citește continuarea pe DCMEDICAL. 



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Bianca Moldoveanu | Categorie: Sanatate


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience

pixel