Cele 14 TIPURI DE ZODIAC și istoricul lor. Ce semnifică fiecare și cum ne ajută să evoluăm

Data publicării:
Sursa foto: pexels.com
Descriere foto: Sursa foto: pexels.com

Pentru majoritatea oamenilor, cuvântul "horoscop" include cele 12 zodii clasice. Însă, acestea aparțin doar zodiacului occidental. Iată și alte tipuri de zodiac pe care merită să le cunoști!

Trebuie să știi că semnele astrologice pot fi interpretate în diferite moduri. Acest lucru va depinde, în funcție de civilizația care le-a conceput!

1. HOROSCOPUL ALCHIMIST

Ce spune acest tip de zodiac? Reușește să îmbine numerologia și astrologia. Este format din zece semne zodiacale, fiecare fiind asociat cu câte un element din tabelul lui Mendeleev.

Așadar, semnele sunt:

1. argint

2. fier

3. mercur

4. zinc

5. staniu

6. plumb

7. platină

8. nichel

9. aur

10. cupru

Poți să îți calculezi horoscopul dacă adaugi cifrele datei tale de naștere. Suma rezultată se adună, până când se obține o singură cifră. De exemplu, 29 devine 2+9 =11, iar 1+1=2.

2. HOROSCOPUL  ARAB

Întocmai ca cel occidental, horoscopul arab prezintă tot 12 semne. Acest tip de horoscop s-a născut cu 100 de ani înainte de nașterea lui Hristos. Însă, acestea poartă denumirile unor arme medievale, după cum urmează:

Sabia: 24 noiembrie - 3 ianuarie
Ghioaga: 4 ianuarie- 10 februarie
Arcul: 11 februarie - 19 martie
Cuţitul: 20 martie - 1 mai
Pumnalul: 2 mai - 15iunie
Suliţa: 16 iunie - 22 iulie
Praştia: 23 iulie - 4 septembrie
Spada: 5 septembrie - 14 octombrie
Buzduganul: 15 octombrie - 23 noiembrie

3. HOROSCOPUL AZTEC

Se spune că este unul dintre cele mai misterioase din lume. Acestea sunt simbolurile: Cerb, Caiman, Casă, Floare, Șarpe, Jaguar, Stuf, Iepure, Vultur, Maimuță, Cuțit de piatră și Câine.

Aceste animale, plante și obiecte asociate simbolurilor sacre sunt cele douăsprezece semne ale horoscopului aztec, care la rândul său este o variantă a horoscopului mayaș.

Semnele nu sunt asociate cu o perioadă de naștere, ci cu o anumită zi. De exemplu, dacă te naști pe 1 ianuarie, ești Maimuță, dacă te naști pe 2, ești cuțit de piatră și dacă vii în lume pe data de 3, ești câine

 

Citește continuarea pe ASTROSENS.



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Spectacola | Categorie: Horoscop


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience

pixel