Cel mai puternic antibiotic natural: cum îl prepari acasă din 4 ingrediente. Luptă cu gripa și infecţiile din tot corpul

Data publicării:
Sursa foto: pexels.com
Descriere foto: Sursa foto: pexels.com

Cum prepari acasă cel mai puternic antibiotic natural. Ai nevoie de doar 4 ingediente pe care sigur le ai în bucătărie sau frigider.

Antibioticele sunt folosite pentru a distruge sau a inhiba creșterea bacteriilor. Deși s-ar putea să vă gândiți la antibiotice ca la medicina modernă, acestea există de fapt de secole. Antibioticele originale, la fel ca multe dintre antibioticele de astăzi, sunt derivate din surse naturale.

Anumite extracte de plante, uleiuri esențiale și chiar alimente au proprietăți antibiotice. De exemplu, unele extracte alimentare și vegetale pot împiedica dezvoltarea bacteriilor din alimente.

Uneori, aceste proprietăți se extind dincolo de alimente și vă pot ajuta în igiena personală. Extractul de merișor, de exemplu, conține atât compuși antibacterieni, cât și antioxidanți, ceea ce îl face un remediu de casă pentru infecțiile tractului urinar.

Și plantele medicinale pot fi antibiotice. Un mic studiu de eșantionare a 58 de plante chinezești a constatat că 23 au proprietăți antibacteriene și 15 au proprietăți antifungice.

Un studiu din 2014 a constatat că o terapie pe bază de plante a fost la fel de eficientă ca un antibiotic chimic în tratarea unei tulburări de creștere bacteriană excesivă a intestinului subțire.

Citește întreaga știre pe DC Medical. 



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Spectacola | Categorie: Sanatate


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience

pixel