Cel mai potrivit aliment pentru cină: „Are foarte puține calorii.” Ce să eviți la ultima masă a zilei/ EXCLUSIV

Data publicării:
EXCLUSIV

Nutriționistul Wasim Nazer a dezvăluit, în exclusivitate pentru Spectacola, care este cel mai potrivit aliment pentru cină, dar și ce trebuie să evităm la ultima masă. 

Nutriționistul Wasim Nazer a fost invitatul Georgianei Ioniță-Toader, în noua ediție a emisiunii „Pastila de frumusețe”, acolo unde a vorbit despre cele mai mari greșeli pe care le putem face în dietă. Printre alte subiecte, specialistul a dezvăluit și care este cel mai potrivit aliment pentru cină, dar și ce trebuie să evităm la ultima masă. 

Cel mai potrivit aliment pentru cină

„Seara este bine să mănânci supe, ciorbe sau ceva de genul acesta. De obicei, oamenii obișnuiesc să mănânce ciorbă la prânz, dar eu prefer să o consum seara. Dacă vorbim se supă și ciorbă are foarte puține calorii, poți să consumi și o felie de pâine, mai ales dacă are carne. Pe lângă acest lucru, îți și ține de foame, pentru că are grăsimi.

Dacă tu te pui la somn la ora 10 seara, nu poți să nu mai consumi nimic de la ora 6. Sunt și persoane care muncesc noaptea, nu ai cum să le interzici să nu mai mănânce nimic după ora 6. Este preferabil să nu mai consumăm nimic cu trei ore sau patru ore înainte de somn. Nu este indicat să mănânci ceva mai gras, dar cum e cioba și supa este perfect. Sau salată cu puține proteine, cu castraveși, roșii, un piept de pui, peste, ton, în principiu, cu ceva proteină să te țină câteva ore. În cazul în care ți se face foarte foame, poți consuma un iaurt cu multă lămâie. ”, a declarat nutriționistul Wasim Nzer.

Cel mai periculos mic dejun

Nutriționistul Wasim Nazer a precizat că un bol cu lapte și cereale este o adevărată bombă calorică și asta pentru că cerealele conțin foarte mult zahăr. Acesta a ținut să atenționeze toți părinții care aleg pentru copiii lor să consume cereale cu lapte la primele ore ale dimineții. Nutriționistul susține că excesul de zahăr poate duce chiar și la diabet, indiferent de vârstă. 

„Castronul cu lapte și cereale este bomba calorică pe care o dăm noi dimineața la copii. Nu te duci să îi dai o țigare la copil, îi dai cereale cu lapte, care este mai gravă decât o țigare. Practic, tu îi dai la copil zahăr de la prima oră și nu e nimic bun în cerealele respective. cam 70% din oameni consumă cereale dimineața. Degeaba scrii pe cutie că are vitamina B1, B5, astea sunt adăugate. Cerealele pe care le mâncăm noi sunt absolut mizerabile. Practic îi dai la un copil așa ceva ca să-l înveți să fie gras, să mănânce zahăr, la două, trei ore are nevoie iar de zahăr, pentru că insulina tot urcă și coboară în corpul lui.

Cantitatea de zahăr consumată intră în corpul tău, corpul tău bagă insulină, scade repede și atunci simți nevoia să mănânci ceva. Dacă ești copil, te duci și mănânci o ciocolată, pentru că simți nevoia de zahăr și iar urcă insulina. Cu timpul, această problemă duce la diabet. Foarte mulți copii au început să aibă diabet.  Înainte, nu se mânca la prima oră cereale cu lapte. Se mânca brânză, ou, ce se găsește în casă”, a explicat nutriționistul Wasim Nazer. 

Ce ne recomandă nutriționistul să consumăm la micul dejun

„Este foarte important ca dimineața să consumăm mâncare cu grăsimi, precum untul, oul, brânză, cașcaval, orice fel de brânză care are grăsimi. Niciodată nu trebuie să mâncăm alimente din care sunt scoase grăsimile. Când vrei să faci o dietă, niciodată nu te duci și iei alimente degresate. Când mănânci grăsimea, stă mult mai mult în stomacul tău decât dacă nu ai grăsime. Digestia, poate să fie în loc de 40 de minute,o oră, poate să te țină două ore și îți ține de foame. Dacă nu ai consumat și zahar, nu ai de ce să ai fluxul acela de insulină. În concluzie, la micul dejun trebuie să consumăm ouă, brânză, o felie de pâine nu strică, mai ales pentru copii, iaurtul grecesc, smântână. Cu cât este mai gras, cu atât este mai bun pentru organism și âți ține de foame. De exemplu, margarina nu este recunoscută de către corpul nostru. Bunicii noștri consumau untură pe pâine și erau sănătoși, aveau energie și stăteau la muncă pe câmp toată ziua. Pe vremea aia nu erau atât de mulți oameni cu greutate mare. Și copiii erau slăbuți și mâncau unt cu gem făcut în casă, ceva normal. Nu este normal ce se consumă în ziua de azi. Nu prea vezi copii care să mănânce dimineața castraveți, ardei, roșii, brânză, ou. Și oul când îl prăjești dimineața, prăjește-l în unt. 

Un mic dejun, dacă îl împărțim procentual, teoretic, noi o să mâncăm 30% dimineața, din numărul de calorii. Undeva la 35% mâncăm după-amiază, 15% gustările și mai rămâne 10% ultima masă.”, a mai explicat specialistul. 

Urmărește interviul integral mai jos:



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Romina Băluță | Categorie: Sanatate


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience

pixel