Cel mai greu păcat care stăpâneşte lumea de astăzi. Părintele Vasile Ioana explică: „Trăim într-o lume imperfectă”

Data actualizării: | Data publicării:
Sursa foto: părintele Vasile Ioana, captură YouTube/ fain&simplu
Descriere foto: Sursa foto: părintele Vasile Ioana, captură YouTube/ fain&simplu

Părintele Vasile Ioana a dezvăluit care este cel mai mare păcat din ziua de astăzi.

 Invitat în podcastul lui Mihai Morar, Fain&Simplu, părintele Vasile Ioana, parohul bisericii „Sfântul Nicolae Dintr-o Zi”, a dezvăluit care este cel mai mare păcat din zilele noastre.

Cel mai greu păcat care stăpâneşte în lume astăzi

Părintele Vasile Ioana a mărturisit că cel mai mare păcat este mândria. Duhovnicul e explicat și cum putem recunoaște oamenii mândrii. 

„Cel mai mare păcat din ziua de astăzi este mândria. Mândria se diversifică în alte 48 de repere. Din alea 48, o să vă dau doar două repere. Omul mândru se supără repede. Se supără când nu este ca el, pentru că nu este ascultat, vrei să impui părerea și nu reușești. Atunci ei folosesc instrumentul mândriei și se supără. Omul smerit este bucuros. În momentul în care tu te cunoști, îți cunoști neputințele, râde unul de tine, e ok, ce poate să îți ia? Identifici că ești mândru atunci când ești superior, ești perfecționist, adică până nu ai totul la linie, nu poți să dormi. Deci, ai doi senzori, dacă ești supărăcios și vezi poziția ta și vrei să fie totul perfect. Dumnezeu te-a creat să iubești. Trăim într-o lume imperfectă. O căsnicie perfectă este comuniunea dintre doi imperfecți. Dumnezeu te-a creat, ți-a dat grădina Raiului, fi-ți liberi. Există un firesc, trăiți în acest firesc. ”, a spus părintele Vasile Ioana, în podcastul lui Mihai Morar.

Cum ar trebui să arate credința

Duhovnicul a explicat, în cadrul aceluiași podcast, și cum arată credința adevărată. 

„În esența lui, creștinismul este fain și simplu. Omul modern trăiește în lume și omul este rupt între aceste realități, noi toți suntem între aceste realități. Au crescut prețurile, suntem speriați, suntem ținuți prin frică, ne sperie societatea asta mereu și atunci tu ești între media aia care te sperie. Omul modern a înlocuit bucuria, care este curată, cu plăcerea, el vrea plăcere. Tu fugi după plăcere, Dumnezeu îți dă bucurie. În acest caz, tu ai măsură: mănânci echilibrat, bei echilibrat, lucrurile vieții le faci echilibrat și dai timp bucuriei. Bucuria este despre comuniune, despre familie.”, a mai spus părintele, pentru sursa menționată mai sus. 

Părintele Vasile Ioana: „Dacă noi trăim în adevăr și trăim departe de păcat suntem fericiți”

„Nu există Dumnezeu care să pedepsească. Noi l-am inventat pe Dumnezeul care pedepsește. Dumnezeu iubește, Dumnezeu ne-a creat din iubire. Noi ne pedepsim. Isus cu Pătimirea și cu Învierea a rezolvat două probleme ale omului: trecutul omului, adică iertarea păcatelor, și moartea, adică prin moartea lui ne-a omorât nouă moartea. judecata de Apoi nu este pedeapsa lui Dumnezeu, judecata lui Dumnezeu este calculul final. Dumnezeu te întreabă ce ai făcut tu pentru lumea ta, în viața ta, în familia ta. Trebuie să ne întoarcem la autentic, să fim adevărați, să trăim în smerenie, în iubire și să fim adevărați în tot ce facem. Dacă noi trăim în adevăr și trăim departe de păcat suntem fericiți. ”, a mai spus părintele Vasile Ioana. 

Citește și: Ce nu ai voie să faci în biserică. Părintele Vasile Ioana a explicat care sunt regulile de conduită: „A venit o studentă și când s-a aplecat, nu s-a mai rugat nimeni”



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Romina Băluță | Categorie: Lifestyle


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience

pixel