Cel mai bun moment al zilei pentru a folosi deodorantul. Răspunsul experților te va lăsa cu gura căscată

Data actualizării: | Data publicării:
Foto Pixabay/ DaModernDaVinci
Descriere foto: Foto Pixabay/ DaModernDaVinci

În timp ce majoritatea dintre noi ne dăm cu deodorant dimineața înainte de a ieși pe ușă, cercetările indică faptul că acesta ar putea fi, de fapt, cel mai ineficient moment pentru a-l aplica.

Experții de un cunoscut brand de deodorante, spun că acestea se aplică cel mai bine noaptea - da, ați citit bine. Dacă vă puneți deodorantul chiar înainte de a vă culca, pielea dumneavoastră va avea timpul necesar pentru a absorbi pe deplin compușii antiperspirantelor care pot fi eliminați cu ușurință de transpirație în timpul orelor mai active din punct de vedere fizic.


Deci, dacă ne aplicăm deodorantul înainte de culcare, înseamnă că trebuie să-l aplicăm din nou dimineața? Credeți sau nu, acea aplicare pe timp de noapte este de fapt tot ce aveți nevoie.


Este mai bine să vă aplicați deodorantul mai degrabă în timpul nopții decât dimineața.

 

Citește și: Guma de mestecat, remediu pentru refluxul gastroesofagian. Nutriționistul Mihaela Bilic: „Un real ajutor în caz de gastrită”


Potrivit Insider, cele mai multe deodorante-antiperspirante își fac treaba chiar și 48 de ore de la aplicare. 

 

Experții împărtășesc faptul că atunci când glandele sudoripare sunt ocupate să ne mențină răcoarea în timpul zilei, ele nu pot absorbi ingredientele din deodorant care împiedică transpirația. Noaptea, când atât noi, cât și glandele noastre sudoripare dormim, nu mai există acea barieră de umiditate care să împiedice antiperspirantul să fie absorbit complet în porii axilei noastre.


Atunci când sunt aplicate noaptea, deodorantele noastre sunt mai capabile să combată transpirația a doua zi. O veste și mai bună, aceste beneficii sunt valabile și pentru cei care transpiră noaptea.

 

Citește și: 6 alimente surprinzătoare care combat respirația urât mirositoare. Bonus, îti protejează și sănătatea orală



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Bianca Moldoveanu | Categorie: Lifestyle


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience

pixel