Cel mai bun antidot pentru stres. Prof. dr. Vlad Ciurea: „Este elementul esențial pentru creier”

Data publicării:
Captură video: YouTube/Fain & Simplu cu Mihai Morar
Descriere foto: Captură video: YouTube/Fain & Simplu cu Mihai Morar

Prof. dr. Vlad Ciurea a dezvăluit care este antidotul stresului.

Stresul poate avea un impact semnificativ asupra sănătății noastre atât fizică, cât și mintală. Acesta a devenit un fenomen tot mai prezent în viețile noastre, transformându-se pentru mulți într-un stil de viață. Prof. dr. Vlad Ciurea a dezvăluit care este antidotul stresului.

„În spitalul în care lucrez, directorul spitalului a cerut ca toate telefoanele să fie afară. Când am fost în Austria și Germania, telefoanele erau în afara sălii de operație. La noi mai apare câte un mesaj important și atunci răspunde o asistentă, nu doctorul din operație. Telefonul este un stres de multe ori. Trebuie ca viața să curgă, nu să fie cu interferări de acest gen. Disciplina este antidotul stresului”, a spus medicul Vlad Ciurea.

„Faceți tot posibilul să dormiți, iar cei care au activități dure faceți tot posibilul să vă respectați orele de somn pe care le aveți”

Pe lângă disciplină, Vlad Ciurea subliniază importanța prioritizării somnului și respectării orelor de odihnă. Medicul explică că în timpul somnului, celulele nervoase sunt curățate și revitalizate, eliminând substanțele toxice cum ar fi beta-amiloidul, asociat cu riscul de Alzheimer. Vlad Ciurea susține că intervalul optim de somn este între 22:00 și 00:00.

Te-ar putea interesa și: Alimentele care te pot distruge. Prof. dr. Vlad Ciurea, avertisment: „Sunt o greutate pentru creier”. Trebuie să renunți acum la ele

Te-ar putea interesa și: Medicul Vlad Ciurea, diferența dintre creierul bărbaților și creierul femeilor: „Femeile sunt mai bune. S-au făcut multiple studii”

„Faceți tot posibilul să dormiți, iar cei care au activități dure faceți tot posibilul să vă respectați orele de somn pe care le aveți. Dormiți, pentru ca celula nervoasă să poată funcționa a doua zi, altfel nu poate funcționa. Creierul trebuie odinit. În timpul somnului se curăță celula, se dă apă celulei, mâncare, se scot toate acele lucruri care se acumulează, gunoaiele. Se duc în afară și astfel celula respiră, se aduc foarte multe lucruri benefice, iar a doua zi totul merge bine. Dacă nu se întâmplă, atunci se depun niște depozite.

Aceste depozite se numesc beta-amiloid. Sunt niște fragmente de aminaocizi care nu mai permit transmiterea. Acestea dispar în somn imediat. Sunt niște celule care se numesc microglie care vin și curăță tot. Sunt ca niște furnici care vin și curăță celula nervoasă, îndepărtează beta-amiloidul. Acest depozit împiedică comunicarea celulară nervoasă și duce la o boală foarte gravă, duce la Alzheimer. Este dovedit. Dormiți ca să nu faceți această boală. Odihna este elementul esențial pentru creier. Sunt niște aparate care au dovedit că cel mai bun somn este între 22:00 și 00:00”, a mai precizat medicul Vlad Ciurea.

Te-ar putea interesa și: Plasticul, pericolul din bucătărie. Adina Alberts: „Dacă faceți asta se eliberează în mâncare substanțe toxice potențial cancerigene”

Te-ar putea interesa și: Afecțiunea medicală de care suferă majoritatea românilor, dar de care puțin sunt conștienți. Prof. dr. Vlad Ciurea: ”Toți o avem! Este dovedit!”

 



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Valentina Miu | Categorie: Sanatate


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience

pixel