Ceaiul de păpădie, minune pentru sănătate. Cum să-l prepari corect

Data publicării:
Richard Revel , pixabay
Descriere foto: Richard Revel , pixabay

Ceaiul de păpădie este unul dintre cele mai puternice detoxifiante naturale. Frunzele de papadie din care se prepară infuzia sunt bogate în fibre, proteine și glucide, dar și în vitamine și minerale: vitamina A, E, K, C și vitamine din complexul B.

Ceaiul de păpădie are o mulțime de beneficii pentru organism, cum ar fi reglarea digestiei, protejarea pielii și multe altele. Acesta te va ajuta sa elimini toxinele din organism, in acelasi timp cu excesul de apa. Păpădia elimină toxinele și de la nivelul pielii, acționând ca un antiseptcic si antiinflamator, potrivit unor studii. Poți trata acneea în forme ușoare, punctele negre și roșeața, infecțiile fungice ușoare, irițatiile  și eczemele. La nivel digestiv, ceaiul de păpădie combate constipația, gastrita și poate calma indigestia sau toxiinfecțiile alimentare.

Alte beneficii ale ceaiului de păpădie se remarcă la nivel cardiovascular: scade colesterolul rău, amelioreză varicele și hemorozii, reduce glicemia,  crește diureza, potrivit unor studii.

Cum se prepara ceaiul de papadie Infuzia se realizează din frunzele plantei, uscate natural. Se adaugă o lingură de frunze în 250 de mililitri de apă clocotită. Se pot bea până la 2 căni de ceai de păpădie pe zi. 

Pentru uz terapeutic sunt folosite atât frunzele, cât și rădăcinile de păpădie.



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Romina Băluță | Categorie: Retete


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience

pixel