Ceaiul de păpădie face minuni. Tratează cele mai grave afecțiuni

Data publicării:
silviarita, pixabay
Descriere foto: silviarita, pixabay

Proprietățile terapeutice ale păpădiei fac din aceasta o plantă extrem de prețioasă.

Păpădia este una dintre cele mai puternice plante antitoxice și depurative de la noi. Fiecare parte a păpădiei este comestibilă și chiar benefică, începând de la rădăcină și până la floare. Bogată în vitaminele A, B, C si D, dar și în minerale precum fierul, potasiul sau zincul, păpădia este extrem de hrănitoare. Frunzele de păpădie conțin mai mult betacaroten decât morcovul, tulpina oferă o cantitate impresionantă de vitamina K, iar toate părțile din păpădie sunt bogate în conținutul de antioxidanți.

 Beneficiile păpădiei sunt nenumărate.Iată câteva dintre ele: 

Ceaiul de păpădie te va ajuta să elimini toxinele din organism, în același timp cu excesul de apă. Acest lucru are beneficii pe mai multe fronturi și pe timp îndelungat.

Păpădia elimină toxinele și de la nivelul pielii, actțonând ca un antiseptcic și antiinflamator. Poți trata acneea în forme ușoare, punctele negre sau roșeața, infecțiile fungice ușoare, iritațiile  și eczemele.

La nivel digestiv, ceaiul de păpădie combate constipația, gastrita și poate calma indigestia sau toxiinfecțiile alimentare. Alte beneficii ale ceaiului de păpădie se remarcă la nivel cardiovascular: scade colesterolul, amelioreză varicele și hemorozii, reduce glicemia,  crește diureza, conform unui studiu. Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Romina Băluță | Categorie: Sanatate


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience

pixel