Ceaiul cu multiple beneficii pentru femei. Lidia Fecioru: „Bun pentru boli ginecologice, chisturi pe ovare”

Lidia Fecioru, captură video Antena 3
Descriere foto: Lidia Fecioru, captură video Antena 3

Lidia Fecioru a dezvăluit un nou leac excelent pentru sănătate, cu multiple beneficii.

Lidia Fecioru a fost prezentă în cadrul emisiunii Adevăruri ascunse, de pe Antena 3, unde a prezentat un loc leac excelent pentru sănătate. Este vorba despre ceaiul obținut din floare de crăiță, care are foarte multe beneficii pentru femei, predominant, spune specialista. Are puterea de a trata mai multe boli sau simptome neplăcute cu care doamnele se confruntă, astfel încât trebuie băut în cure de tratament, mai recomandă Lidia Fecioru.

"Este perioada crăițelor. Dacă vrem să vedem dacă ni se potrivește acest tratament cu floarea de crăiță, cu ceai de flori de crăiță mai exact, facem un test. 

Punem o floare într-o ceșcuță și turnăm apă fierbinte, o lăsăm 15 minute acoperită și bem acest ceai. Dacă ne simţim bine, putem să facem cure de tratament.

Sunt foarte bune florile de crăiţe cele care sunt roșu cu maroniu. Sunt unele cu galben și cu roșiatic și ușor maronii, altele sunt roșu cu maroniu. 

Au foarte multă keratină în ele, adică vitamina A în abundență și provitamina A. Ceaiurile din crăiţe sunt foarte bune pentru tot ce înseamnă boli ginecologice, un ciclu menstrual mai abundent, chisturi pe ovare.”, a spus Lidia Fecioru în cadrul emisiunii de pe Antena 3.

VEZI și: Planta „minune” pentru organism. Lidia Fecioru: „Se poate face și unguent, și ceai, și ulei”. Ce afecțiuni tratează

Compresa cu crăiță, perfectă pentru arsuri

Crăița este excelentă și în momentul în care ne confruntăm cu arsuri, mai spune Lidia Fecioru. Totuși, este bine să ai în casă cât mai mult din această plantă, pentru că este foarte bună și pentru prăjituri, drept condiment.

„La fel, foarte bună este compresa cu crăiţe când ne ardem un pic sau ne opărim în bucătărie.

În cazul crăițelor galbene, e bine să le punem la uscat așa cum sunt ele și când s-au uscat foarte foarte bine, să mărunțim frunza în sine și o să avem un condiment pentru a face prăjituri galbene într-un mare fel.

Mai exact, după ce se usucă, petalele galbene le dăm prin maşina de râşnit și facem un fel de condiment pentru mâncare. 

E foarte bun, are şi miros, şi ne dă şi culoare. Face acelaşi lucru ca şi şofranul", a mai spus specialista.

Citește și: Lidia Fecioru, leac pentru tratarea dermatitelor, psoriazisului și ciupercii piciorului: ”E foarte bun și când avem noduli tiroidieni”

Mărarul, beneficii miraculoase pentru sănătate

Mărarul este altă plantă de sezon care ar trebui să fie consumat în cantități cât mai mari, spunea recent Lidia Fecioru. Pe lângă gustul aromat și delicios pe care îl pune în orice farfurie, mărarul are și foarte multe beneficii pentru sănătatea noastră.

"Mâncați cât se poate mai mult mărar. Dacă îl aveți în grădini și aveți de unde să-l luați e și mai bine. 

Există câteva sfaturi foarte bune la ce ajută.

În primul rând, este un foarte bun antioxidant, are foarte multă vitamina C. 

În al doilea rând, susține foarte bine partea digestivă.

Cei care au o sensibilitate a stomacului, cu nervozitate la stomac, probleme intestinale sau dereglări pe neuro vegetativ.”, spune Lidia Fecioru, în cadrul altei emisiuni Adevăruri Ascunse.Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Andreea Cercel | Dată: 14 aug 2023, 10:30 | Categorie: Sanatate


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience