Ceaiul care îţi linişteşte sistemul nervos. Lidia Fecioru: "Se bea două săptămâni şi se face pauză o lună"

Data publicării:
Sursa foto: Lidia Fecioru, Antena 3 CNN
Descriere foto: Sursa foto: Lidia Fecioru, Antena 3 CNN

Bioenergoterapeutul Lidia Fecioru a dezvăluit leacul pentru sistemul nervos. Se recomandă, în special, pentru persoanele care petrec mult timp în fața calculatorului. 

 Lidia Fecioru a fost invitată în cadrul emisiunii Adevăruri ascunse, de pe Antena 3, unde a dezvăluit cum se prepară ceaiul care liniștește sistemul nervos. 

"Pentru că suntem sunt într-o perioadă când se stă foarte mult la calculator, se lucrează intens, există un ceai foarte bun care ne-ar ajuta să ne odihnim și care e foarte liniștitor pentru sistemul nostru nervos. Se pune câte o lingură de plante, una de sunătoare, una de melisă (roiniţă - n.r.) și una de valeriană. Putem pune câte 10 linguri din fiecare şi amestecăm într-un săculeţ sau într-un borcan.

Punem câte o lingură de plante la un pahar de apă fierbinte.  Îl acoperim 10 minute, după care îl strecurăm și bem jumătate de pahar, să spunem pe la ora 19:00 și înainte de a mânca ceva, apoi, cealaltă jumătate când ne ducem la somn și ne ajută foarte mult. Se face această cură timp de două săptămâni, după care o lună de zile se face pauză și după aceea se bea din nou două săptămâni. În plus, are un gust foarte bun, este parfumat și sănătos", a spus bioenergoterapeutul Lidia Fecioru, sâmbătă, la emisiunea Adevăruri ascunse, de la antena3.ro.

Băutura care te scapă de insomnie și crește imunitatea

Știm despre o legumă din bucătărie că este foarte sănătoasă, conține mule vitamine și beneficii pentru sănătate, dar se pare că aceasta poate duce și la alungarea insomniei și creșterea imunității.

"Noi știm că morcovul, dacă îl tai rondele, seamănă cu irisul ochiului. Beta-carotenul e în floare și vedem bine cu ochii. 

Dar există plante la care frunza conține mai multe vitamine și oligoelemente și tot felul de antioxidanți. Tocmai frunzele, și nu rădăcină, care de fapt se mănâncă. 

Ce sfat aș da: este un ceai pe care îl putem bea fără probleme. Îl pot bea și copiii, și gravidele pentru că are foarte multe oligoelemente și antioxidanți.”, spune Lidia Fecioru în cadrul emisiunii Adevăruri ascunse, de pe Antena 3.

„Se poate bea de două-trei ori pe zi”

Ceaiul obținut este foarte bun pentru persoanele care au probleme cu insomniile sau care au o imunitate scăzută, spune Lidia Fecioru. Mai mult, acesta poate fi consumat fără grijă atât de copii, cât și de femeile gravide.

„Frunza de morcov e excepțională pentru cei care suferă de insomnii, are foarte mult seleniu, ceea ce înseamnă că mărește imunitatea, scăzând riscul aparițiilor bolilor oncologice. 

Se poate bea de două-trei ori pe zi sau se poate bea numai seara, înainte de culcare. 

Din frunzele de morcov se face ceai normal. Dar uscăm frunzele când sunt verzi, nu le luăm pe cele uscate de pe câmp. 

Le rupem când sunt verzi, le uscăm și le mărunțim, apoi le păstrăm într-un borcan de sticlă și facem ceai din frunze de morcov. E foarte bun. În plus, putem adăuga miere după gust. 

Mai mult, e foarte important, că se poate da inclusiv copiilor. Ceaiul de morcov tratează foarte bine tot ce înseamnă la copii probleme gastrointestinale, mai ales la sugari, când au probleme cu burtica, cu gazele", a mai spus bioenergoterapeutul.

Citește și: Leacul care poate preveni apariția cancerului. Lidia Fecioru: „Se ia 30 de zile, câte două lingurițe pe zi”



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Romina Băluță | Categorie: Sanatate


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience

pixel