Ceaiul care ajută la o circulaţie cerebrală mai bună, la liniştirea hormonilor şi la articulaţii. Lidia Fecioru: "Nu se bea la întâmplare"

Data publicării:

Lidia Fecioru a dezvăluit un nou leac excelent pentru sănătate.

Lidia Fecioru a fost prezentă în cadrul emisiunii Adevăruri ascunse, de pe Antena 3, unde a prezentat un loc leac excelent pentru sănătate. Este vorba despre ceaiul care ajută la o circulaţie cerebrală mai bună, la liniştirea hormonilor şi la articulaţii.

Ceaiul care ajută la o circulaţie cerebrală mai bună, la liniştirea hormonilor şi la articulaţii

Lidia Fecioru a mărturisit că ceaiul de rozmarin este leacul excelent pentru tot ce înseamnă circulație craniană, dar este și un bun calmant pentru hormonul stresului. Totodată, acest ceai este benefic și pentru inflamațiile articulare, probleme la nivelul stomacului. Lidia Fecioru a dezvăluit și căror persoane este contraindicat acest ceai. 

"Rozmarinul este foarte bun în salate, în sarmale, în ce mâncare vrem noi, pentru că este foarte gustos, dar este recomandat şi ca ceai pentru tot ce înseamnă circulație craniană, în primul rând. El este bun și ca un liniștitor al hormonilor, el liniștește hormonul stresului, ceea ce noi trăim.  E foarte bun în tot ce înseamnă inflamații articulare, unele probleme cu stomacul, când avem un colon mai iritat, dar nu se bea la întâmplare.  Se face o cură de tratament cu acest ceai, dar nu au voie să-l bea cei care au tensiune arterială de gradul 2-3, adică sunt hipertensivi, pentru că ridică puțin tensiunea arterială. De asemenea, nu au voie să-l bea cei care fac crize de epilepsie și copiii până în 12 ani.  În rest, îl putem bea. ”, a declarat Lidia Fecioru, în cadrul emisiunii Adevăruri ascunse, de pe Antena 3.

Cum se prepară ceaiul de rozmarin

„Ceaiul de rozmarin se face dintr-o lingură de plante la un litru de apă, se acoperă, se lasă acoperit 30 de minute, chiar putem pune un prosop peste ceainicul în care l-am făcut. Se poate pune și într-un termos. Apoi îl strecurăm și se beau câte două-trei înghițituri (50 de grame), de trei ori pe zi În plus, ceaiul de rozmarin ne mai ajută la scoaterea lichidului din corp, în cazul celor care reţin apa, şi e foarte bun pentru suprarenale.”, a mai spus Lidia Fecioru. 

Lidia Fecioru: "Ceaiul de rozmarin, foarte bun antiinflamator"

Specialista a precizat că ceaiul de rozmarin are multiple beneficii. Printre cele menționate mai sus, rozmarinul întinerește celulele pielii și ajută la reducerea ridurilor. Totodată, acesta este și un bun antiinflamator. 

„Rozmarinul mai întinereşte celulele pielii, îl putem folosi ca o compresă pe față, ca un fel de mască pe care să o aplicăm, pentru că ne ajută la întinerirea pielii, la scăderea ridurilor.  Nu în ultimul rând, el este şi foarte bun antiinflamator. Şi când suntem răciți, ceaiul de rozmarin e foarte bun, dar putem face şi inhalație cu el. Dar să nu bem foarte mult, îndeosebi dacă suntem hipertensivi. În schimb, dacă avem hipotensiune, putem bea liniștiți fără nicio problemă, chiar este recomandat", a spus bioenergoterapeutul Lidia Fecioru, sâmbătă, la emisiunea Adevăruri ascunse, de la antena3.ro.

Citește și: Ceaiul cu multiple beneficii pentru femei. Lidia Fecioru: „Bun pentru boli ginecologice, chisturi pe ovare”



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Romina Băluță | Categorie: Sanatate


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience

pixel