Ceai sau cafea. Prof. Ciurea: Este bine să se bea în genereal o ceaşcă încet, liniştit

Data publicării:
Sursa foto: unsplash, autor 五玄土 ORIENTO
Descriere foto: Sursa foto: unsplash, autor 五玄土 ORIENTO

Prof. Dr. Alexandru Vlad Ciurea, o somitate în domeniul neurochirurgiei, susține că secretul unei vieți bune este echilibrul.

E foarte important ca micul dejun să fie luat în linişte. „Masa trebuie să fie liniştită, fără telefoane, fără o agitaţie în jurul mesei. Am ajuns la un element esenţial. Ceaiuri sau cafea. Este bine să se bea în genereal o ceaşcă încet, liniştit, şi ca plăcere şi ca digestie.”

„Secretul unei vieți bune este echilibrul. Trebuie mereu să avem în vedere să fixăm „cântarul” așa încât grijile, facturile, scandalurile politice și toate problemele care ne afectează să fie contrabalansate de liniște, relaxare, optimism și bucuria de a trăi. Când una cântărește mai mult, înseamnă dezechilibru. Nu îmi spuneți că e greu... Vă spun din proprie experiență: totul se învață. Zi de zi”, a scris pe Facebook neurochirurgul Vlad Ciurea, doctor în ştiinţe medicale şi profesor universitar.

„Se poate să ne pregătim din timp pentru bătrânețe: Nu luați prea mult în greutate, pentru că acea greutate este nocivă atât pentru circulația sângelui, cât și pentru coloana vertebrală”, a adăugat acesta.

Citește continuarea pe DC NEWS

Cum ne încărcam cu energie dimineața

Neurochirurgul și profesorul universitar Vlad Ciurea a fost invitat în cadrul  podcastului ”Fain & Simplu” cu Mihai Morar, acolo unde a vorbit despre rutina pe care trebuie să o avem dimineața pentru a ne încărca de energie și o dispoziție bună. Acesta a precizat că aerul curat, apa la temperatura camerei și razele de soare sunt factorii care activează lobul prefrontal, încărcând astfel corpul cu energie.

„Cel care îmi dă energia, fără cafea, este impulsul cerebral, care pleacă din lobul prefrontal, din partea anterioară a creierului. Lobul prefrontal dă comenzile ce reîncarcă organismul cu energie. Lobul prefrontal trebuie biciuit.

Primele raze de soare spre el, acea undă de aer curat, primele zgomote, dacă sunt păsări în jurul nostru, apa cât mai curată, la temperatura camerei dau drumul la lobul prefrontal. Pleacă totul, pleacă și sistemul general nervos și sistemul endocrin și atunci ne putem numi o ființă umană.”, a explicat Vlad Ciurea într-o discuție cu Mihai Morar în cadrul podcastului ”Fain & Simplu”.

Citește continuarea AICI



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Romina Băluță | Categorie: Sanatate


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience

pixel