Masa de Crăciun. Cea mai ușoară rețetă: Cârnați de pui TRADIȚIONALI

Bratwurst, foto unplash
Descriere foto: Bratwurst, foto unplash

Cârnații de pui de casă sunt o bună alternativă pentru mesele tradiționale românești. 

Dacă sunteți  la dietă sau pur și simplu nu vă place mâncarea grasă, însă vă este poftă de un preparat delicios, acești cârnați vă vor delecta papilele gustative. 

INGREDIENTE

2 kg pulpe de pui, 8 căței de usturoi, boia dulce, 2 metri mațe de porc, sare și piper

MOD DE PREPARARE

Dezosați pulpele de pui. Îndepărtați pielea de pe pulpe.Toacați carnea folosind un robot de bucătărie, mașină de tocat sau un cuțit. Curățați bine 2 metri de mațe de porc și lasați-le la uscat. Condimentați carnea tocată și puneți  pulpele de pui tocate într-un castron mare. Adaugați 1 linguriță rasă de piper măcinat și 1 linguriță de sare. Zdrobiți  8 căței de usturoi și adaugă-i peste carnea de pui. Adaugați 1 linguriță de boia dulce și 1 linguriță de busuioc uscat. Amestecă mixul de carne tocată și condimente. 

La final umpleți mațele de porc cu grijă. Lăsați cârnații la uscat într-un loc rece. 

După câteva ore se pot găti.

Poftă bună!

Autorul articolului: Florentina Arcu | Dată: 16 dec, 15:23 | Categorie: Retete
Get it on App Store Get it on Google Play