Cea mai simplă rețetă de post vine de la Cătălin Scărlătescu: Paste cu pesto de busuioc și rucola

Data publicării:

Cătălin Scărlătescu dezvăluie cum se prepară pastele de post cu care vei da gata orice musafir. Ai nevoie de doar câteva ingrediente. 

Chef  Cătălin Scărlătescu  are o propunere  delicioasă pentru zilele de post: Paste cu pesto de busuioc și rucola. 

 

Rețetă Paste cu pesto de busuioc și rucola

Ingrediente


- 1 kg de paste scurte (fusili, penne rigate sau casarecce)

- busuioc proaspăt

- rucola

- ulei de măsline

- muguri de pin

- sare și piper

Mod de preparare

Veți începe cu fierberea pastelor (fără ou) în multă apă cu sare ( la 1 kg de paste avem nevoie de 3 l de apă). Pentru această rețetă, chef Scărlătescu recomandă să folosiți paste scurte (fusili, penne rigate sau casarecce).

Pasul doi este să tăiați foarte fin busuiocul proaspăt și rucola, apoi să le puneți în blender cu ulei de măsline extravirgin (cam 200 ml). Separat se prăjesc câțiva muguri de pin în cuptor, până când prind culoare.


La final, jumătate din mugurii de pin copți se dau la blenduit cu ulei, busuioc și rucola, iar cealaltă jumătate se păstrează. Pastele fierte se amestecă foarte bine într-un bol cu sosul pesto, apoi se presară pe deasupra mugurii de pin rămași. Sarea și piperul se pun după gust, la final. Cel mai bine ar fi ca acestea să fie proaspăt măcinate, potrivit SpyNews. 

 

 

Dieta lui Cătălin Scărlătescu: Alimentul la care nu poate renunța


 
În urmă cu câțiva ani, Cătălin Scărlătescu uimea pe toată lumea cu noua sa siluetă: minus 50 de kilograme. Rezultatul a fost uimitor, iar sacrificiul uriaș. Celebrul bucătar a urmat in regim restrictiv, din care a eliminat unele alimente. 

Acum, Scărlătescu își permite să mai deguste și din preparatele „interzise” la dietă, însă spune că încearcă să nu exagereze. De exemplu, adoră să aibă un mic dejun consistent, însă încearcă să se rezume la a consuma alimentele grase cam o dată pe săptămână. 

 „Vă spun doar cum arată micul dejun ideal pentru mine. Ouă ochiuri, brânză cu mucegai, bacon și castraveți murați, cu pâine prăjită. Nu întotdeauna, o dată sau de două ori pe săptămână. În rest, e cu pas, fără.”, a declarat  Scărlătescu pentru VIVA

Alimentul la care nu poate renunța

Cu toții avem o slăbiciune pentru un aliment anume, de la care nu ne putem lua gândul nici măcar atunci când urmăm o dietă. În cazul lui Cătălin Scărlătescu, cartofii prăjiți nu lipsesc niciodată din meniu. Este singura gustare de la care bucătarul nu se poate abține, astfel că a inclus-o și în dieta de slăbit.

Vedeta spune că și-a construit propria dietă, care se bazează, în mare, pe reducerea porțiilor de mâncare. 


 „Dieta mea este următoarea: mănânc orice, dar puţin, e vorba de cantitate. Cartofi prăjiţi am mâncat toată viaţa şi o să continui să mănânc, dar aşa, jumătate de porţie, câţiva acolo.”, a mai declarat el pentru sursa citată.



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Veronica Mavrodin | Categorie: Retete


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience

pixel