Cea mai savuroasă rețetă cu rulou din carne tocată de porc în sos propriu

Max Delsid, foto unplash
Descriere foto: Max Delsid, foto unplash

Ce poate fi mai potrivit, pe vremea rece, decât un prânz cald, gustos și delicios, servit în familie sau oricând într-o pauză binemeritată după muncă.

Această rețetă este cea mai potrivită pentru a impresiona familia, rudele sau chiar invitații care îți pășesc pentru prima oară pragul casei.

 

Ingrediente: 

700 g carne de porc, 200 g ceapă, 2 ouă, 5 g pătrunjel verde, 150 g morcovi, 100 g păstârnac și pătrunjel rădăcină, 2 g piper, 200 g smântână, 100 g făină, 300 g prapur de porc, 100 ml ulei și supă oase 800 ml. 

Proces tehnologic:

Carnea se tocă cu robotul de bucătărie. Prapurul se ține în apă caldă pentru a se desface. Ceapa de toacă mărunt și se opărește. Morcovii, păstârnacul și pătrunjelul rădăcină se curăță, se spală și se taie felii. Pătrunjelul verde se taie foarte fin. 

Modul de preparare

Carnea tocată se amestecă cu ceapă, piper, ouă, sare și pătrunjel verde. Compoziția obișnuită se împarte în două, se așază peste bucata de prapur și se rulează. Ruloul obținut se așază într-o tavă unsă cu ulei. Se unge ruloul cu ulei, iar de jur împrejur se așază felii de morcovi, păstârnac, și pătrunjel rădăcină și se introduce tava la cuptor la foc potrivit, pentru a se frige. 

Ruloul fript se scoate pe un platou, se lasă să se răcească puțin și se porționează îm 20  de bucăți ( câte 2 bucăți la o porție). Sosul se prepară din 50 ml ulei, în care se adaugă făină dizolvată în apă rece, supă de oase. smântână și sare.

Servirea

Preparatul se servește cald, cu sos deasupra. Se poate servi și cu garnitură din piure de cartofi sau cu pilaf. 

Autorul articolului: Florentina Arcu | Dată: 28 oct, 15:26 | Categorie: Retete
Get it on App Store Get it on Google Play