Cea mai nouă descoperire despre cafea dă lumea medicală peste cap

Data publicării:
Boabe de cafea, foto Unsplash/ autor:Mae Mu
Descriere foto: Boabe de cafea, foto Unsplash/ autor:Mae Mu

Consumul unei cafele tari cu o jumătate de oră înainte de un antrenament la sala de fitness crește arderea grăsimilor, arată un nou studiu. Oamenii de știință de la Universitatea din Granada, Spania, au descoperit, de asemenea, că, dacă exercițiul este efectuat după-amiaza, efectele cofeinei sunt mai accentuate decât dimineața.

Oamenii de știință de la Departamentul de Fiziologie al Universității din Granada (UGR) au arătat că o cafea tare băută cu o jumătate de oră înainte de exerciții aerobe crește semnificativ rata de ardere a grăsimilor. De asemenea, au descoperit că, dacă exercițiul este efectuat după-amiaza, efectele cofeinei sunt mai accentuate decât dimineața.

În studiul lor, publicat în Jurnalul Societății Internaționale de Nutriție Sportivă, cercetătorii au urmărit să determine dacă cofeina - una dintre cele mai frecvent consumate substanțe ergogene din lume pentru a îmbunătăți performanța sportivă - mărește efectiv oxidarea sau „arderea” grăsimilor în timpul exercițiilor fizice.

Citește articolul integral pe DC Medical.



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Bianca Moldoveanu | Categorie: Sanatate


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience

pixel