Cea mai bună și simplă metodă de a scăpa de cârcei. Nu te-ai fi gândit niciodată. Lidia Fecioru: „E bine să o avem întotdeauna la îndemână”

Data publicării:
Captură video: YouTube/Adevaruri ascunse. Sursă foto: Freepik
Descriere foto: Captură video: YouTube/Adevaruri ascunse. Sursă foto: Freepik

Bioenergoterapeutul Lidia Fecioru a dezvăluit, în cadrul emisiunii „Adevăruri ascunse”, leacul pentru a scăpa de cârcei.

Oricine a experimentat măcar o dată în viaţă durerea provocată de o crampă musculară, denumită popular drept cârcei. Ei pot apărea în mod neașteptat, adesea în timpul nopții sau în timpul exercițiilor fizice intense, și pot fi extrem de inconfortabili.

Deoarece mulți oameni se confruntă cu această problemă, Lidia Fecioru a dezvăluit, în cadrul emisiunii „Adevăruri ascunse”, leacul pentru a scăpa de cârcei. Bioenergoterapeutul a spus că glicerina este secretul în lupta împotriva acestor crize musculare neașteptate. 

„Mă gândeam că din cauza zugrăvitului și efortului pe care l-am făcut, urcat pe scară, coborât pe scară, m-au luat niște cârcei noaptea... Şi cine stătea în genunchi și plângea era Lidia.

Am căutat să vedem ce putem face să nu ne mai apuce cârceii, în afară de medicamentele pe care le putem lua şi în afară de magneziu, potasiu care sunt foarte bune, sau vitamina B6”, a explicat bioenergoterapeutul Lidia Fecioru, Lidia Fecioru în cadrul emisiunii „Adevăruri ascunse”.

„E bine să avem întotdeauna la îndemână din farmacie niște glicerină”

Prin masajul cu glicerină pe zonele afectate, mușchii se relaxează și astfel scăpăm de cârcei.

„Dacă nu le avem la îndemână, e bine să avem întotdeauna la îndemână din farmacie niște glicerină. Şi cu ea masăm mușchii de la care ne iau mai des cârceii sau gambele ori locul respectiv de la muşchiul care se contractă.

Este indicat masajul, pentru că glicerina ajută foarte bine la relaxarea mușchilor, practic la relaxarea nervilor mușchiului. Și așa scăpăm de cârcei. Cârceii pot apărea şi din cauza pantofilor cu toc sau a celor stiletto, iar degetele se strâng foarte mult şi lucrul acesta îşi spune cuvântul”, a mai spus bioenergoterapeutul Lidia Fecioru.

Te-ar putea interesa și: Planta care luptă cu colesterolul și întărește imunitatea, dar care ne face rău în anumite situații. Lidia Fecioru: "Paraziţii se bucură cel mai mult când o luăm"

Fructul care te scapă de cârcei și de senzația de „picioare grele”

Un alt remediu simplu și accesibil pentru combaterea cârceilor și a senzației de „picioare grele” este masarea tălpilor cu lămâie, o metodă care promite să ofere alinare rapidă și, în același timp, oferă un miros plăcut.

„E cel mai simplu leac din ultima perioadă de timp. Am auzit că pentru cei care au cârcei noaptea și senzaţia de "picioare agitate", grele, e foarte bine să frece tălpile cu lămâie. Se taie lămâia pe jumătate şi se masează tălpile. Atât de simplu. N-am încercat, dar voi încerca, vă promit, pentru că vreau să văd cum e. În plus, miroase şi frumos.

De asemenea, dacă facem un pic de frecție pe picioare cu oțet e foarte bine. Mai e foarte bine şi să stăm cu picioarele chiar în plante de ceai. Punem într-un lighean pelin, turnăm apă fierbinte și lăsăm până se răcește și punem picioarele acolo. Aşa facem băi la picioare cu ceai de pelin”, spunea bioenergoterapeutul Lidia Fecioru, Lidia Fecioru în cadrul emisiunii „Adevăruri ascunse”.

Te-ar putea interesa și: Ceaiul care crește imunitatea, scade glicemia și vindecă ciupercile. Lidia Fecioru: „Se face această cură cam trei luni de zile”

 

Vă invităm să urmăriți un interviu cu Lidia Fecioru:



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Valentina Miu | Categorie: Sanatate


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience

pixel