Cea mai bună rețetă pentru familie: Friptură de porc cu mere

Rita E, foto Pixabay
Descriere foto: Rita E, foto Pixabay

Carnea de porc în stare naturală este săracă în clorură de sodiu şi are un conţinut bogat de proteine.

Carnea de porc este unul dintre alimentele cele mai iubite şi consumate, în ciuda efectelor dăunătoare. Unele persoane consideră carnea de porc o alternativă sănătoasă la carnea de vită, însă această opţiune culinară necesită precauţii speciale.

 

Ingrediente:

1000 g carne de porc, 1500 g mere, 30 g zahăr, 150 ml ulei, 30 g sare și 3 g piper

Proces tehnologic:

Merele se taie în felii de circa 3 cm grosime, iar carnea în felii de circa 1 cm grosime. 

Modul de preparare: 

Merele tăriate felii se pun într-o tavă cu 50 ml apă. Peste mere se adaugă 30 de g de zahăr. Carnea feliată se așează deasupra merelor, se unge cu ulei și se piperează. Se intoduce tava la cuptor timp de 15-20 de minute, apoi se scoate tava din cuptor, iar feliile de carne se presară cu sare și se stropesc cu jiul format.

Se introduce din nou tava la cuptor, la foc potrivit, iar din 15 în 15 minute se stropește carnea cu sosul format. 

Servirea:

Preparatul se servește cald

 

Autorul articolului: Florentina Arcu | Dată: 04 dec, 07:01 | Categorie: Retete
Get it on App Store Get it on Google Play