Cea mai bună rețetă de omletă cu mere pentru un mic dejun sănătos

Igor Misk, foto unplash
Descriere foto: Igor Misk, foto unplash

Gustoasă, simplă și rafinată. Vezi cea mai delicioasă rețetă pentru un mic dejun sățios.

Ingrediente:

10 ouă

200 g făină

75 ml ulei

100 g mere

150 g zahăr

2 g scorțișoară

10 g coajă de lămâie rasă

 50 g unt

 50 g zahăr farin 

10 g sare

Proces tehnologic:

Se separă albușurile de gălbenușuri. Merele se spală, se curăță de coajă, se rad și se storc de suc. Scorțișoara se macină. 

Modul de preparare:

Albușurile se bat spumă și se amestecă ușor cu gălbenusurile, cu sarea și cu jumătate din cantitatea de coajă rasă de lămâie și făină. Din această compoziție se fac zece omlete care se prăjesc pe o singură parte, în 50 g de ulei. Merele se înăbușă în unt, adăugând zahărul, scorțișoara și coaja de lămâie. Cu această compoziție se umplu omletele pe partea neprăjită și se pliază în două sub formă de semicerc. Omletele se așează pe un platou uns cu 25 g de ulei, se pudrează cu zahăr farin și se introduc la cuptor circa 5 minute. 

Servirea:

Preparatul se servește cald

 

Autorul articolului: Florentina Arcu | Dată: 17 noi, 07:01 | Categorie: Retete
Get it on App Store Get it on Google Play