Ce trebuie să știi despre conservarea alimentelor. Carmen Dorobăț: Le dezinfectează, nu mai avem nicio bacterie

Data publicării:
Sursa foto: unsplash, autor Monika Grabkowska
Descriere foto: Sursa foto: unsplash, autor Monika Grabkowska

Ce trebuie să știi despre conservarea alimentelor. Bunicile noastre aveau un ritual bine pus la punct. După ce puneau zacusca în borcane, acestea erau puse încă o dată la fiert, iar apoi se înveleau bine în pături. Ce rol are, însă, tot acest ritual.

Ce trebuie să știi despre conservarea alimentelor. Cât de actuale sau practice sunt vechile tehnici învățate de la bunicile noastre. Acestea aveau un ritual bine stabilit. După ce borcanele erau umplute, acestea erau puse încă o dată la fiert, iar apoi acoperite cu pături pentru a le conserva. Dar ce efect are tot acest ritual ne-a explicat prof. univ. dr. Carmen Dorobăț, medic infecționist, în exclusivitate pentru DC MEDICAL.

”Este așa-numita bain-marin, adică după ce facem conserva, nu știu dacă se mai fierbe acum, dar trebuie să spălăm borcanele foarte bine și să le ținem cu gura în jos, astfel încât să nu mai aibă posibile bacterii. Bacteriile acestea care trăiesc în condiții de aerobioză consumă oxigenul și se crează anaerobioza care dă naștere bacteriilor anaerobe, printre care și Clostridium botulinum.

Citește continuarea pe DC MEDICAL



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Romina Băluță | Categorie: Sanatate


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience

pixel