Ce trebuie să faci în postul Adormirii Maicii Domnului. Părintele Vasile Ioana, regulile stricte pe care nu trebuie să le încalci: „Este păcat”

Sursa foto: părintele Vasile Ioana, captură YouTube/ fain&simplu
Descriere foto: Sursa foto: părintele Vasile Ioana, captură YouTube/ fain&simplu

Părintele Vasile Ioana a dezvăluit ce este bine să facem în cele două săptămâni pe care se întinde postul Adormirii Maicii Domnului.

De pe data de 1 august am intrat, oficial, timp de două săptămâni, în postul Adormirii Maicii Domnului. Acesta se va termina pe data de 15 august, iar în această perioadă, creștinii vor trebui să respecte mai multe recomandări. Pentru a le veni în ajutor oamenilor și pentru a se asigura că această perioadă sfântă este cât mai corect respectată, Preotul Vasile Ioana a alcătuit o listă cu 7 reguli pe care este important să le urmezi în intervalul celor doi săptămâni de post. 

„Ce să facem în Postul Adormirii Maicii Domnului?
1. Să ne rugăm mai mult Preasfintei!
- zilnic să facem Paraclisul Maicii Domnului, Acatistul Maicii Domnului sau Acatistul Adormirii Maicii Domnului;
- zilnic, de sute de ori, dacă putem, să rostim rugăciunea: “Bucură-te, ceea ce ești plină de har, Marie, Domnul este cu tine!”;
- zilnic, o Catismă din Psaltire. 
2. Să postim cu sfințenie!
- cei sănătoși pot încerca să nu mănânce nimic până la ora 15:00, iar miercurea și vinerea, până la apusul soarelui;
- ceilalți, după putere, să se abțină de la lăcomia pântecelui. Abuzul alimentar este păcat, chiar dacă mâncarea este de post! De aceea ar fi minunat să mâncăm mai puțin.
3.Să ne spovedim cu sinceritate! 
- spovedania făcută cu părere de rău pentru trecutul păcătos aduce Harul lui Dumnezeu în viața noastră!
4. După ce primim iertarea păcatelor prin dezlegarea duhovnicului, la scaunul de Spovedanie, să ne împărtășim la Sfânta Liturghie cu Trupul și Sângele Domnului. Acest act de unire cu Domnul îl săvârșim cu atentă pregătire, prin post și rugăciune, și cu conștiința că primim cel mai mare dar- însuși cinstitul Trup și scumpul Sânge al Domnului nostru.”, a început să scrie Părintele Vasile Ioana, pe Facebook. 

„Alege să te implici într-un demers filantropic”

Postul nu înseamnă doar să renunți pentru o perioadă de două săptămâni la alimentele pe bază animală, spune preotul, ci înseamnă mult mai mult de-atât. Este esențial, de asemenea, să faci fapte bune cât mai multe, dar și să te oprești din a ma abuza de tehnologie. Chiar dacă viața noastră se învârte în jurul micilor ecrane, este esențial să învățăm să supraviețuim și fără ele, spune el. 

„5. Să reducem consumul de tehnologie în aceste două săptămâni de post (și nu numai), întrucât postul nu se reduce doar la a nu consuma alimente de origine animală, ci mai ales la stăpânirea simțurilor și îndreptarea sufletului către Dumnezeu. Lipsa de măsură în folosirea rețelelor  de socializare, TV, Netflix , Insta, Tiktok , etc. ne poate afecta în mod perfid sufletul, care, odată înrobit de aceste deșertăciuni, nu se mai poate înălța la fel de ușor și va rămâne doar sub robia simțurilor.
6. Dacă totuși avem obiceiul de a folosi telefonul și laptopul des, să o facem cu discernământ, făcând din acestea mijloace de a ne ruga sau de a ne înălța sufletul către cunoașterea Cuvântului lui Dumnezeu. În acest sens, te îndemn să cauți: TRINITAS TV, Doxologia, O Chilie Athonită: Bucurii din Sfântul Munte  Mihail Bucă, Vlad Rosu și alte surse de Cuvânt de folos și de muzică pentru suflet!
7. Postul și rugăciunea, spovedania și împărtășirea trebuiesc însoțite neapărat de fapte bune! 
- alege un suflet în necaz, căruia să i te dedici; alege să te implici într-un demers filantropic. Sufletul tău va simți multă bucurie, bucurându-l pe aproapele!
Vă doresc din inimă ca acest post să fie prilej de înmulțire a Harului și de îndreptare a ceea ce este greșit în viață!”, a continuat preotul.Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Andreea Cercel | Dată: 05 aug 2023, 15:08 | Categorie: Lifestyle


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience